Annonce
Sport

Danmarks ældste cykelløb: Fyen Rundt på to datoer

Fyen Rundt er et traditionsrigt cykelløb - både når det gælder eliteryttere og motionister. Foto: Birgitte Carol Heiberg/Ritzau Scanpix
Eliten kører 30. maj og motionsrytterne 15. august, når racercyklerne luftes på Fyn med start og mål på Middelfarts havnefront.

CYKLING: Coronaen sætter fortsat sit store aftryk på sporten. Det gælder også på Danmarks ældste cykelløb, Fyen Rundt.

Normalt kører eliten og motionisterne på samme dag, men sådan bliver det ikke i år.

UCI-eliteløbet for mænds afvikles således søndag den 30. maj, mens Cykling Odense har valgt at skubbe motionsløbet til søndag den 30. august.

- Det er svært at se ind i fremtiden med, hvad vi må og ikke må på grund af coronaen. Men på den her måde får vi i hvert fald mulighed for at koncentrere os fuldt - først på eliteløbet og så på motionsterne. Og så håber vi da, at der til august kan være lukket godt op, for efter planen skal vaccinationerne jo være afsluttet på det tidspunkt, siger Claus Rasmussen, formand for Cykling Odense.

Én ting bliver dog fælles for de to arrangementer. De får således begge start og mål på havnefronten i Middelfart - ved Middelfart Sparekasse - akkurat som sidste års DM på landevej.

Annonce

Samarbejde med GP Herning

Eliteløbet i maj gennemføres i samarbejde med GP Herning, der køres dagen før Fyen Rundt - altså lørdag den 29. maj - og de hold, der kører GP Herning fortsætter på Fyn dagen efter.

- Vi har et rigtig godt samarbejde med GP Herning. Et stærkt arbejde har sikret gode og stærke hold, fastslår Claus Rasmussen.

Eliteløbet vil byde på 25 hold med hver syv ryttere - altså i alt 175 ryttere. Det gælder blandt andet de danske kontinentalhold. Til gengæld er Fyen Rundt fortsat uden deltagelse af hold fra World Touren. Det vil sige, at de bedste danske landevejsryttere ikke stiller til start.

Der køres en stor rute på 173 kilometer, og så slutter rytterne af med tre omgange på DM-ruten.

- Vi håber, at der må komme en hel del tilskuer, men det skal vi tættere på datoen, før vi ved mere om, men under alle omstændigheder kan løbet følgels på TV 2 Sport, lyder det fra Claus Rasmussen.

Annonce

Klar til at rette til

Motionsløbet Fyen Rundt er altså skudt til søndag den 15. august, og det bliver med mulighed for at køre en af tre ruter. De tre ruter på henholdsvis 173 kilometer, 140 kilometer og 70 kilometer er ved at blive færdigkonstrueret.

- Til motionsløbet skulle der gerne være optimale muligheder med hensyn til deltagere og tilskuere, men vi er også klar til at rette til, hvis der skulle være lidt rester af restriktioner. Vi håber, at rigtig mange vil bakke op om Danmarks ældste og verdens tredje ældste elitecykelløb samt om vort over 45 år gamle motionsløb, siger Claus Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce