Annonce
Fyn

DanmarkC TV har slukket signalet, men håber på en chance mere

Det vil være slut med optagelser på DanmarkC TV, hvis ikke stationens advokat kan komme igennem med et krav om opsættende virkning på inddragelse af sendetilladelse og driftstilskud per 1. juli. Arkivfoto

Advokat Jesper Brock har på vegne af DanmarkC TV klaget til ombudsmanden over sagsbehandlingen i radio- og tv-nævnet. Klage over for kort varsel og fejl i argumenterne skal udsætte sort skærm, håber han.

Fredericia: DanmarkC TV har mistet både sendetilladelse og tilskud med øjeblikkelig virkning, men stationens advokat Jesper Brock håber, at ombudsmanden hurtigt vil gribe ind overfor radio- og tv-nævnets beslutning.

- Afgørelsen er efter min mening bygget på et forkert eller i hvert fald meget tyndt grundlag. Der er tale om, at stationen har begået en fejl ved ikke at meddele, at der forelå en dom i forhold til en ledende medarbejder. Det, har vi hele tiden erkendt, var en fejl. Men havde nævnet kendt til dommen, mener jeg ikke, at den på nogen måde kan være grundlag for et så afgørende indgreb, siger Jesper Brock på vegne af stationen.

Hverken ansatte eller bestyrelsen ved DanmarkC TV har ønsket selv at udtale sig i sagen for nuværende.

Opsættende virkning

Nævnet holdt møde 20. juni og afgjorde da, at stationen skulle fratages sendetilladelsen. Nævnet afgjorde samtidigt, at afgørelsen skulle anonymiseres af hensyn til persondataloven. Det betyder, at afgørelsen fremstår med sorte overstregninger, som gør det svært at se den fulde mening.

- Vi har selvfølgelig fået den fulde afgørelse, og ud fra den mener vi, at grundlaget er forkert. Derfor har jeg straks kontaktet ombudsmanden for at få juristerne til at se på sagsbehandlingen. Ombudsmanden kan ikke forlange, at afgørelsen ændres, men vi håber, at man vil henstille til, at der bliver opsættende virkning under sagsbehandlingen, så stationen kan fortsætte, siger Jesper Brock.

Det har man allerede anmodet radio- og tv-nævnet om, men uden held.

- Vi har bedt om at sagen genoptages, og at stationen kan beholde tilladelsen indtil da, men det sagde nævnet nej til, siger Jesper Brock, som har følt, at afgørelsen var truffet på forhånd.

- Det kan jeg ikke bevise, men når jeg ser på sagsbehandlingen, så ligner det, at man har ønsket at statuere et eksempel, siger Jesper Brock.

Annonce

Bedt om hastesag

Nævnet har afgjort, at der ikke er grundlag for opsættende virkning og der er ikke taget stilling til, om nævnet overhovedet vil genoptage sagsbehandlingen.

Om sagen bliver genoptaget, er derfor ikke afgjort, og om ombudsmanden vil gribe ind i sagen, ved Jesper Brock endnu ikke.

- Vi har bedt om at få sagen hastebehandlet, for som situationen er nu er der ingen sendetilladelse og ingen penge til hverken lønninger eller husleje. Det er derfor et meget gennemgribende tiltag, nævnet har taget, og som vi ikke har haft en chance for at forberede os på, siger Jesper Brock med henvisning til, at stationen har været i dialog med kulturstyrelsen siden marts, men ikke fået varsel om, at sendetilladelsen kunne blive inddraget.

Annonce

Tre dages frist

Nævnets afgørelse blev først sendt til stationen den 28. juni. Det hang sammen med, at nævnet efter rådgivning fra Kammeradvokaten besluttede, at afgørelsen skulle anonymiseres.

Det betyder i praksis, at der skal ske overstregninger af passager, der går ind og beskriver helt personlige forhold.

Det betød, at DanmarkC blot fik tre dages frist til at reagere, inden sendetilladelsen udløb 1. juli. Det har Jesper Brock også gjort gældende i sin klage til ombudsmanden.

Annonce
Erhverv For abonnenter

De første har allerede meldt sig: Der er interesse for at købe Valdemars Slot

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Forventning blev til skuffelse hos Cykling Odense: Italien snuppede OL-guldmedaljen for næsen af danskerne

Erhverv For abonnenter

Tæppet trukket væk under firma: - Jeg er stolt over, vi er kommet ud med en minus på 'kun' lige knap en million kroner

Sydfyn

Bageri politianmeldt efter fødevarekontrol: - Det er ren børnehave

Middelfart

Middelfart bliver hjemmebane for volleyball-landsholdene: - Som klub er vi ellevilde

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Assens

Politiet stoppede slagsmål i Assens - en person er sigtet

Kerteminde

Billede skaber stor debat: Men skal kommunen fjerne ukrudtet? - Vi mangler at diskutere retningslinjerne

Danmark

Familie på fem bor på få kvadratmeter: Livet på en husbåd er besværet værd

Kerteminde

Kendt sushi-kæde åbner ny restaurant: - Det er vores kunder, der har bedt os om det

Fyn For abonnenter

Skibet er ladet med fingerspitzengefühl og frihed

Odense

Strejke går ud over Odenses gamle: Kan ikke flytte i plejebolig eller få nødkald

Annonce