Annonce
Fyn

DanmarkC TV går til modangreb på Radio- og tv-nævnet

Jesper Brock er advokat for foreningen DanmarkC TV og han går hårdt i rette med radio- og tv-nævnet og vil bede ombudsmanden se på sagsbehandlingen og søge fri proces for at rejse sagsanlæg mod nævnet, med henvisning til det principielle i sagen. Arkivfoto

Stationens advokat truer med at rejse civilsag mod nævnet - vil søge fri proces for at gå i rette med tv-nævnets metoder.

Fredericia: Radio- og tv-nævnet har langt overskredet sine kompetencer i sagen om inddragelse af programtilladelse til DanmarkC TV i Fredericia. Det mener stationens advokat Jesper Brock.

Radio- og tv-nævnet har netop besluttet, at sagen ikke bliver genoptaget på det grundlag, man kender. Men det er Jesper Brock langt fra tilfreds med.

- Jeg mener, der er så store principielle spørgsmål på spil, at en domstol bør have chancen for at vurdere grænserne for nævnets kompetence. Lige nu agerer nævnet både dommer, anklager og politi, mener Jesper Brock med henvisning til den lange sagsgang i nævnet.

Borger startede sag

Nævnet har haft Danmark C TV på dagsordenen siden marts, da en borger gjorde både nævnet og Fredericia Byråd opmærksom på, at ansøgningen manglede oplysningen om en dom, som bl.a. betyder, at en medarbejder ikke må arbejde med børn og unge under 18 år.Det viste sig, at politikerne var orienteret om dommen og tilholdet, og at det var baggrunden for, at man i sommeren 2016 pludseligt stoppede samarbejdet om en julekalender med børn fra den kreative skole.

Efter sagen blev offentlig kendt har byrådet valgt ikke at støtte tv-stationen økonomisk, ligesom stationen ikke længere transmiterer fra byrådsmøder eller andre kommunale begivenheder.

I juni fratog Radio- og tv-nævnet stationen programtilladelsen, hvilket indebar, at det statslige tilskud også forsvandt.

En medarbejder er tiltalt for at have brudt et tilhold i forhold til at beskæftige sig med unge, og sagen er i følge foreningens advokat berammet inden årsskiftet.

Ligner magtmisbrug

I første omgang ønsker han, at sagen skal prøves ved ombudsmanden, som man allerede forsøgte i sommer.

- Men vi har ikke kunnet få sagen prøvet, fordi det krævede, at nævnet havde truffet en endelig afgørelse. Den her sag er efter min opfattelse udtryk for, hvad der sker, når systemet låser sig fast i en bestemt opfattelse. Uanset hvor meget, DanmarkC TV har tilbagevist de stadig mere absurde forespørgsler fra nævnet, så har det intet ændret, men blot affødt nye, umulige krav. Det virker nærmest som magtmisbrug, lyder reaktionen fra Jesper Brock på den afgørelse, som nu ligger fast.

Annonce

Det forkerte kryds

Da DanmarkC TV søgte og fik program-tilladelsen blev der ikke sat kryds ved, at der forelå en dom efter straffeloven på ansøgeren.

- Men selvom krydset var blevet sat rigtigt, ville nævnet efter min vurdering ikke kunne afslå støtten. Så spørgsmålet om det forkerte kryds har kun akademisk interesse, lyder vurderingen fra Jesper Brock.

Han mener, at Radio- og tv-nævnet langt har overskredet sine beføjelser.

- De har krævet, at stationen skulle dokumentere, at aktuelle politi-sager mod en bestemt medarbejder skulle være afsluttet. Bekendtgørelsen siger, at nævnet kun må lægge vægt på afsluttede sager i sin vurdering, påpeger Jesper Brock.

Han mener, nævnet skal trækkes i retten.

- Jeg vil på foreningens vegne ansøge om fri proces til et sagsanlæg mod nævnet - med henvisning til det principielle i sagen. Det er Civilstyrelsen, der skal afgøre, om der kan bevilges fri proces, så jeg sender snarest en ansøgning, oplyser Jesper Brock.

Annonce

Langvarig sag

Nævnet har haft DanmarkC TV på dagsordenen siden marts, da en borger gjorde både nævnet og Fredericia Byråd opmærksom på, at ansøgningen ikke var udfyldt korrekt, og at der lå et tilhold mod en medarbejder om ikke at arbejde med børn og unge under 18 år.

Det viste sig, at politikerne var orienteret om det, og at det var baggrunden for, at man i sommeren 2016 pludseligt stoppede samarbejdet om en julekalender med børn fra den kreative skole.

Nævnet har ifølge Jesper Brock været i dialog med Sydøstjyllands Politi, som har rejst tiltale mod en medarbejder ved stationen for at have brudt et tilhold, der er nedlagt mod ham om ikke at arbejde med børn og unge under 18 år.

- Den sag er så grundløs, at det undrer både mig og en erfaren forsvarsadvokat, at anklagemyndigheden overhovedet vil føre sagen. Den vil blive afgjort ved en domstol i denne måned, men det anklageskrift, som anklagemyndigheden har fremlagt, er så fyldt med misforståelser, at det faktisk er rystende, siger Jesper Brock.

Annonce

Praktikantforløb

Han pointerer, at det er en anden medarbejder på tv-stationen, der har haft de unge mennesker i praktik. Og altså ikke medarbejderen, der er omfattet af et tilhold.

- Der ligger praktikplaner for begge forløb, men det er jo tankevækkende, at ingen tilsyneladende har gjort sig den ulejlighed at kigge i disse, ligesom det er tankevækkende, at ingen har kontaktet de unge mennesker for at høre, hvilken medarbejder de egentlig var i praktik ved, konstaterer Jesper Brock.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

En handlekraftig kvinde fylder 80

Faaborg-Midtfyn

Lokal nedlukning af sogn truer efter fødselsdag og fest: Nu lukker alle kommunens bosteder for besøg

Annonce