Annonce
Sport

Danmark slutter som nummer otte i "bagedyst"-disciplin

Holdstafetten for blandede køn ved VM i landevejscykling endte med hollandsk sejr - to minutter foran Danmark.

Danmark blev noteret for en ottendeplads, da en ny disciplin søndag så dagens lys ved VM i cykling.

Holdtidskørslen for blandede køn blev kørt som en stafet og endte med guld til Holland foran Tyskland og Storbritannien.

De orangeklædte vindere var over to minutter foran Danmark og næsten 23 sekunder foran nummer to.

Det var første gang, at mænd og kvinder på samme hold skulle kæmpe om VM-metal i cykling.

Holdstafetten på den i alt 28 kilometer lange rute i engelske Harrogate fik inden starten et par kradse ord med på vejen af Brian Holm, der er sportsdirektør hos Quick-Step og tidligere professionel cykelrytter.

- Det her er noget af det underligste, jeg nogensinde har hørt om.

- Det skal da ikke være et stafetløb. Det er ikke en del af cykelsportens dna. Det er mere til dem, der ellers ville se "Den Store Bagedyst", sagde Brian Holm til Jyllands-Posten.

Andre eksperter er mere begejstrede, blandt dem TV2's Chris Anker Sørensen, der efter løbet erklærede sig vild med stafet.

Ruten var delt op i to. Hvert land stillede op med tre mandlige og tre kvindelige ryttere.

For hvert hold kørte først mændene og derefter kvinderne.

Disciplinen er opfundet og indført af Den Internationale Cykelunion (UCI) for at få mere fokus på ligestilling.

Danmark stillede op med et hold bestående af Martin Toft Madsen, Christoffer Lisson, Julius Johansen, Pernille Mathiesen, Julie Leth og Louise Norman Hansen.

Det hollandske hold bestod af Bauke Mollema, Jos Van Emden, Koen Bouwman, Amy Pieters, Lucinda Brand og Riejanne Markus.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Annonce