Annonce
Sport

Danmark slider smal EM-sejr hjem i Tyrkiet

Stine Jørgensen (her i en landskamp mellem Danmark og Uruguay) og Danmark besejrede Tyrkiet med tre mål og kan mere end dufte EM-slutrunden i Sverige til december. (Arkivfoto).

Det danske kvindelandshold i håndbold hentede to point til EM-kvalifikationen med en 26-23-sejr over Tyrkiet.

Annonce

Danmark ligner unægtelig en deltager ved EM i kvindehåndbold til december i Sverige, men i kvalifikationen til turneringen holdt det hårdt onsdag aften i Tyrkiet.

Her var Danmark oppe imod det tyrkiske hjemmehold, som Danmark besejrede med ni mål i det første opgør i Danmark i oktober 2015, men onsdag var det anderledes tæt.

Danmark vandt 26-23, og det betyder, at Danmark er kvalificeret til slutrunden, hvis Rusland torsdag slår Portugal. Lykkes det ikke, så har Danmark en kamp mod Portugal i hånden om få dage i Danmark.

Rusland topper gruppe seks med otte point for fire kampe, mens Danmark følger efter med seks point for fem kampe. Tyrkiet har to point for fem kampe, og Portugal har to point for fire kampe.

Danmark gik til pausen med en spinkel føring på 12-11.

De danske spillere havde svært ved at tage afgørende fra i de første 30 minutter, selv om Stine Jørgensen bragte Danmark foran 7-4 efter 14 minutter.

Alligevel lukkede man Tyrkiet ind i opgøret, og mod slutningen blev 12-9 reduceret til dansk pauseføring på et enkelt mål.

Efter pausen kom Danmark foran 14-12 og 19-17, men spillet fungerede ikke, og efter et kvarter udlignede Tyrkiet til 19-19.

Tyrkiet kom sågar foran 20-19, og så misbrugte Stine Jørgensen med 13 minutter igen et straffekast og muligheden for at udligne.

I stedet slog Tyrkiet hurtigt til i det efterfølgende angreb, og foran 21-19 var Danmark presset.

Det lykkedes at udligne til 21-21, og med fem minutter igen bragte Stine Jørgensen Danmark foran 22-21 efter et indspil fra Kristina Kristiansen.

Gassen gik lidt af Tyrkiet til sidst, og Maria Fisker lukkede kampen med sin scoring til 26-23.

Kampen blev spillet i kølvandet på debatten de seneste dage omkring holdet, hvilket mandag fik spillerne til i et åbent brev at udtrykke utvetydig opbakning til landstræner Klavs Bruun Jørgensen.

Det skete, efter at en evaluering, der blev lavet efter VM og OL-kvalifikationen, og som udtrykte kritik af Klavs Bruun Jørgensen, blev lækket til offentligheden.

Danmark møder i sidste EM-kvalifikationskamp Portugal på hjemmebane 5. juni.

Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, søvbryllup-segmentet og de ældre

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Debat

Mit digitale åndedræt

Sydfyn For abonnenter

Pendlere på Svendborgbanen til politikere: Få styr på det her

Annonce