Annonce
Indland

Danmark med i gigantisk flådeøvelse

Det amerikanske marinekorps oplyser, at Danmark for første gang er med i øvelsen Rim of the Pacific. Den finder sted ud for Hawaii og det sydlige Californien.

Annonce

Når verdens største flådeøvelse, Rim of the Pacific, finder sted i år, bliver det for første gang nogensinde med dansk deltagelse.

I alt skal 27 lande og 25.000 mennesker deltage i den gigantiske øvelse, der begynder 30. juni og løber indtil 4. august. Det skriver den amerikanske flåde, US Navy, i en pressemeddelelse.

45 skibe vil deltage i øvelsen, der finder sted ud for Hawaii og det sydlige Californien. Desuden vil fem ubåde og mere end 2000 fly være en del af øvelsen i Stillehavet.

Det fremgår ikke af pressemeddelelsen, hvor mange mænd, skibe eller fly Danmark vil stille med til øvelsen.

Rim of the Pacific-øvelsen blev for første gang afholdt i 1971. I de første år var det en årlig begivenhed, men det blev hurtigt besluttet, at øvelsens omfang betød, at den burde holdes hvert andet år.

Ud over Danmark deltager Brasilien, Tyskland og Italien også for første gang. Også kineserne, som på det seneste har fået kraftig international kritik for sin deres tilstedeværelse i Det Sydkinesiske Hav, vil deltage.

Øvelsen vil blive ledet af den amerikanske flåde under assistance fra en canadisk og en japansk admiral.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Annonce