Annonce
Sport

DANMARK-IRLAND 0-0: Sådan spillede de i Aarhus:

Christian Eriksen (tv.) fik kun første halvleg, mens både Martin Braithwaite (nr.11) blev taget ud tolv minutter før tid. Lasse Schöne spillede hele kampen og publikum valgte ham til Man of the Match. Der blev spillet med sørgebind på grund af en afdød irsk fan. Foto: Reuters/Matthew Childs

Pierre Emile Højbjerg var bedste mand hos de rød-hvide

Frederik Rønnow - karakter: 7)

Havde absolut intet at lave i Aarhus, så derfor kan han ikke få en karakter, der er lavere end 7. Længere er den ikke.

Annonce
Pierre Emile Højbjerg bekræftede sin fremgang i landskampen i Aarhus. Her har han fat i irernes Cyrus Christie. Foto: Reuters/Matthew Childs

Peter Ankersen - karakter: 4)

Det lignede længe, at åbningerne kunne komme fra Ankersens fod i højre side. Men danskerne spillede lige den tand for langsomt i et par situationerne, så FCK'eren ikke kunne komme i den nødvendige fart. Det blev ved truslen. Havde ingen udfordringer defensivt.

Jonas Knudsen fik hele kampen som venstre back, men skal være noget skarpere i sine indlæg. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)

Andreas Bjelland - karakter: 4)

Blev stort set ikke sat på prøver i den kamp, der signaliserede forsoning i forhold til landstræneren, der var så ond ikke at udtage FCK'eren til VM-slutrunden. Men i en enkelt situation før pausen satsede han i en glidende tackling og kom ikke hurtigt nok op. Bjelland er ikke blevet hurtigere, men lever på sin fine fod, spilforståelse og teknik.

Nicolai Jørgensen brændte kampens absolut største chance, da han fra få meter skød på stolpen midt i anden halvleg. (Foto: Bo Amstrup/Scanpix 2018)

Mathias Jørgensen - karakter: 4)

Havde desværre et par situationer, hvor han sløsede og det var ikke en af hans bedste landskampe. Mathias Jørgensen gav i modsætning til første halvleg ikke meget væk efter pausen og det var i det hele taget svært for ham at skulle koncentrere sig mod som oftest kun en irsk angriber. Der var også en par dumme fejlpasninger.

Jonas Knudsen - karakter: 4)

Så fik danskerne igen set en venstrefodet venstre back, men Jonas Knudsen skal slå centringerne med meget mere appel end de bløde ballonbolde, der også kom fra Ipswich-backens fod. Faldt dog fornuftigt ind i spillet, men fik ikke slået den afgørende bold og forsvarede sig nemt mod stort set ingen irere på den kant.

Nicolai Jørgensen - karakter: 4)

Havde vel de danske chancer, der var og burde have scoret det forløsende mål midt i anden halvleg, da han helt blank på mål fra otte meters afstand skød på stolpen, selv om han havde masser af tid. Arbejdede godt og grundigt, men også han løb ind irere overalt. Burde have været matchwinner.

Christian Eriksen - karakter: 4)

Holdets stjerne er langsomt på vej op i form efter sin skadesperiode. Der mangler vel lige det sidste overskud og man så en sjælden nem fejl i en let tværpasning men også et giftige dykkende frispark. Fandt ikke lige nøglen mod de ni irere, der stod på egen tredjedel. Efter aftale blev Eriksen skiftet i pausen.

Martin Braithwaite - karakter: 4)

Martin Braithwaite var vanen tro meget aktiv og især i begyndelsen af anden halvleg var han en en ulmende trussel. Han havde en afslutning, der havde direkte adresse mod det lange hjørne, men en af de mange irske ankler stod i vejen.

Pierre Emile Højbjerg - karakter: 7)

Var banens bedste i hård kamp med Lasse Schöne. Har fundet en fornuftig balance mellem det svære og det lette, og var især dygtig til den fremadrettede pasning mellem de irske kæder op til angriberne, så der blev spillet på tredjemand. Sørgede for fornuftigt flow i spillet. Men kom ikke til den afgørende skudchance selv i det overbefolkede irske bagland.

Lasse Schöne - karakter: 7)

Lasse Schöne var hjernen på det danske hold med sin korte og lange pasninger, men mistede vel lidt tempo efter pausen. Men er efterhånden de rød-hvides Pirlo, der falder langt ned i banen og styrer spillet derfra. Manglede måske lige at træde et par meter længere frem og selv blive farlig.

Yussuf Poulsen - karakter: 4)

Havde gode momenter før pausen og søgte samarbejde med Lasse Schönes fod, der skar bolden mellem kæderne til Leipzig-kanten. Yussuf Poulsen havde derfor oplægget til Mathias Jørgensens fine skudchance i første halvleg. Men Poulsen har nok rigeligt store bevægelser til at bryde ni irerne op på så få kvadratmeter.

Lukas Lerager - karakter: 4)

Lukas Lerager fik hele anden halvleg i stedet for Christian Eriksen, der blev sparet og taget ud i pausen. Han fandt heller ikke løsningen, men tilbød sig i kombinationerne og arbejder hårdt for holdet og giver ingen bolde fortabte. Net uden at være prangende.

Christian Gytkjær fik 27 minutter og er uden for bedømmelse.

Andreas Cornelius fik 12 minutter og er uden for bedømmelse.

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce