Annonce
Sport

Danmark fortsætter mishandlingen af de andre nationer i gruppe F: På tirsdag kan de stikke VM-billetterne i bæltet

Spillerne fra Danmark jubler over, at Kim Robin dækker kampen. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix.
Fire mål i første halvleg var nok for de rød-hvide til at sikre den syvende sejr på stribe i gruppe F. De vandt 4-0 over Moldova på et mennesketomt stadion i Chisinau - og har fortsat ikke lukket mål ind i kvalifikationen.

FODBOLD: En sejr er en sejr.

En sådan kan naturligvis altid gradbøjes alt efter kunstnerisk udtryk og iboende hændelser hen over 90 minutters boldflytteri, prust og støn: Den kan være overbevisende, heldig, uskøn, ufortjent, magisk, for stor, for snæver og så videre.

Men i fodbold er en sejr en sejr. Punktum. Når resultatet står, stadion efterladt til mågerne og natten, forsvinder alle nuancerne, kun kampens udfald er vigtigt, hvem fik de tre point?

Annonce

Og så er det ligeledes ligegyldigt om det er indtruffet på vindblæst kunstgræs i Thorshavn, i et udsolgt Parken eller på et måbende Ernst-Happel-Stadion i selveste Wien.

Eller i den moldoviske hovedstad for den sags skyld.

Lørdag aften nappede det danske fodboldlandshold den syvende sejr ud af syv mulige i VM-kvalifikationens gruppe F, da det blev til en sejr på 2-0 over Moldova.

Det var en pligtsejr. Og det var en relativ nem én af slagsen. Suveræn. Det var tre point, der betyder, at de rød-hvide på tirsdag i egen udsolgt hule kan sikre VM-billetterne til næste års slutrunde i Qatar.

Skarpe Skov-rytter

23 minutter skulle der gå af opgøret før de tappert kæmpende, men reelt chanceløse moldovere i deres blå sparkedragter, måtte bukke under for det massive danske spilovertag, og det skete, da Andreas Skov Olsen udnyttede riposten efter et stolpeskud fra Pierre-Emil Højbjerg.

Det var den 21-årige Bologna-spillers fjerde scoring i denne VM-kampagne, dansk topscorer, i vælten.

Og så skulle tiden jo egentlig bare vandre, så danskerne i tæt på stærkeste startopstilling, for landstræner Kasper Hjulmand tog ikke nogen chancer, tre point, hjem til Danmark, og så ellers matchbold mod Østrig.

Men de ville mere, ikke bare spadsere, kunne jo lige så godt, når modstanden ikke var mere hidsig: Ti minutter senere fremprovokerede Olsen et straffespark, som anfører Simon Kjær som en anden middelalderbøddel hamrede op i det ene målhjørne, og det var såmænd også Skov Olsen, der lidt derefter sendte et hjørnespark lige ind i støvlesålen på Christian Nørgaard, og for at det ikke skal være løgn, og her lyver vi ikke, blev det også 4-0 til pauseteen, Joakim Mæhle med endnu en ripost-scoring efter stor afbrænder af en generelt uskarp Yussuf Poulsen.

Det var mange kommaer. Pust ud, for herefter stoppede de hektiske indslag.

Annonce

Skal vi gå ind og danse?

Zimbru Stadium, hvor endnu en dansk magtdemonstration altså fandt sted, ligger klos op ad Strada Aeroportului, en sine steder otte-sporet fætter af en hovedfærdselsåre ind mod Chisinau, der forbinder lufthavnen med centrum af byen.

På den anden side af vejen ligger en zoologisk have i sørgelig forfatning, og ellers er det lille stadion, der normalt kan huse lidt over 10.000 tilskuere, men til denne sene aftentime kun havde besøg af et par tusinde personager, omgivet af slidte, beskidte, trøstesløse boligblokke, der fra ikke så få altaner havde folk hængende ud over den umiddelbart porøse beton for at følge med i løjerne.

De trak hurtigt snuderne ind i varmen til kaffe og moldovisk "Vild med dans", der åbenbart også er et populært koncept på de kanter. Fodbolden har det noget mere svært.

Det havde de godt 300 danske supportere på tribunerne ikke. De havde en fest. Sang så struberne kom på overarbejde, sørgede for den stemning, hjemmepublikummet ikke kunne mobilisere. Og så havde de pyntet op: En lang række danske flag - fra blandet andet Videbæk, Erritsø, Hundested, Randers og Vangede - svajede i den kolde aftenvind nede bag den ene mål. Det var rødt og hvidt og sejle op ad åen.

Annonce

Cruisekontrol

I pausen skiftede landstræneren Simon Kjær og brandvarme Andreas Skov Olsen ud, i stedet kom Jannik Vestergaard og Kasper Dolberg på græs, men herefter var dansker-bussen mere eller mindre kørt tilbage til hotellet i den anden ende af Chisinau, ikke flere scoringer, enkelte halve chancer, men ikke mere turbo, bare fuld kontrol - og flere indskiftninger, der måske nok brød noget rytme, men ikke gjorde opgaven besværlig på nogen som helst måde.

Så det endte 4-0 i dansk favør, forventet sejr, det danskerne kom efter: Tre point, ikke så mange dikkedarer.

Danmark har maksimumpoint efter de her syv første kampe, og en pænt fornuftig målscore på 26-0, og nu venter så Østrig i Parken på tirsdag til en rendyrket matchbold. En sejr der, og så er endnu en dansk slutrunde sikret.

De må ryste i skistrømperne, østrigerne, selvom de da godt nok vandt 2-0 over Færøerne lørdag aften, men altså fortsat blot er nummer fire i gruppen, hele 11 point efter de danske stormtropper.

Der er lagt til en lidt større fest end den på Strada Aeroportului.

VM-KVALIFIKATIONSKAMP

Moldova-Danmark 0-4 (0-4)

Mål: 23. 0-1 Andreas Skov Olsen. 33. 0-2 Simon Kjær (str.). 39. 0-3 Christian Nørgaard. 44. 0-4 Joakim Mæhle.

Advarsler: Denis Marandici, Moldova.

Moldova (4-3-3): Cristian Avram - Ion Jardan, Veaseslav Posmac, Igor Armas, Denis Marandici - Vadim Rata, Artur Ionita/80. Cornel Cotogol, Radu Ginsari/62. Cristian Dros - Mihail Ghecev/46. Maxim Potirniche, Ion Nicolaescu/80. Artiom Puntus, Marius Iosipoi/62. Dan Spataru

Danmark (4-3-3): Kasper Schmeichel - Daniel Wass, Simon Kjær/46. Jannik Vestergaard, Andreas Christensen, Joakim Mæhle - Pierre-Emil Højbjerg/65. Joachim Andersen, Christian Nørgaard, Thomas Delaney/57. Mathias Jensen - Andreas Skov Olsen/46. Kasper Dolberg, Yussuf Poulsen/77. Andreas Cornelius, Mikkel Damsgaard

Bedste dansker: Andreas Skov Olsen

Dommer: Joao Pinheiro, Portugal

Tilskuere:  Cirka 2000 på Zimbru Stadium

Næste kamp: Tirsdag, VM-kvalifikationskamp, kl. 20.45 mod Østrig, Parken

Karakterer (7-trinds-skala): Kasper Schmeichel 7 - Daniel Wass 4, Simon Kjær 7, Andreas Christensen 7, Joakim Mæhle - Pierre-Emil Højbjerg 7, Christian Nørgaard 7, Thomas Delaney 7 - Andreas Skov Olsen 10, Yussuf Poulsen 02, Mikkel Damsgaard 4. Indskiftere: Jannik Vestergaard 7, Kasper Dolberg 4, Mathias Jensen 4.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Nyborg For abonnenter

Sygeplejerske fra Nyborg undrer sig over regeringens plan om nærhospital i hendes hjemby: - Det er helt malplaceret

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Det begyndte med en legetøjsgravemaskine for tre år siden: Nu er firmaet på byggepladser i hele verden

Nordfyn For abonnenter

Daniella blev kørt ned - og folk kører stadig for stærkt: Bøderegn på ulykkesstrækning

Fyn

Tatovør-hær troppede op i Miljøstyrelsen: - De har vist forstået, at vi står over for et problem

Middelfart

Fire vindere er fundet: Se alle læsernes opfindsomme græskar-værker

Faaborg-Midtfyn

Er det valgets største bommert? Han efterlyser bedre skoler, men hans valgplakat skæmmes af stavefejl

Navne For abonnenter

Hov, hvad er nu det for nogle sjove små skilte: Torben tager kampen op mod fartdjævlene

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Kerteminde

Det kommende valg handler om at passe på Kertemindes DNA

Assens

Michelle og Jonas har byens mest mærkværdige bil: - Så kan jeg da finde den, hvis folk stjæler den

Fyn

Går dit kryds til den rigtige fynbo? Tag testen og se, hvilken politiker der vil det samme som dig i din kommune

Nyborg

Ups! Uheld på køreteknisk anlæg: Elev-lastbil væltede om på siden

OB For abonnenter

Svært at se at noget bliver bedre: OB mangler at rykke sig bare en meter

Kerteminde

Grillos-Mike stopper på 'Hovedet': - Nogle gange er det jo ikke altid godt, når det går godt

Annonce