Annonce
Sport

Danmark fighter sig til VM-sejr over Egypten

Magnus Landin og resten af det danske landshold kom på hårdt arbejde mod Egypten.

Danmark havde det svært i offensiven mod Egypten, men det endte med den syvende sejr i træk ved håndbold-VM.

De danske håndboldherrer stødte på overraskende hård modstand i mandagens VM-kamp mod Egypten.

Men det lykkedes lidt hakkende og hostende for Danmark at besejre Egypten med 26-20 og dermed tage den syvende sejr i træk.

Med sejren har Danmark fortsat maksimumpoint og fører mellemrundegruppen med otte point.

Danmark mangler nu kun at spille mod Sverige i den tredje og sidste kamp i mellemrunden. En dansk sejr eller uafgjort sender Danmark videre til semifinalerne som nummer et.

Danskerne kan sågar tillade sig at tabe til Sverige med op til fire mål og stadig gå videre.

Men uanset hvad, så skal spillet generelt være bedre, end det var mod Egypten.

Kønt var håndboldspillet især ikke i en målfattig første halvleg, hvor Danmark slet ikke kunne få gang i angrebsspillet.

Egypterne var gode til at bryde danskernes rytme ved at gå ind og lave en masse spilstop og hårde tacklinger.

Danmark spillede også hårdt i egen forsvarszone, og dommerne var flittige med fløjten, kortene og udvisningerne.

Tre gange fik Danmark en to minutters udvisning, mens Egypten slap med to af slagsen.

Hverken Rasmus Lauge eller Mikkel Hansen virkede til at være helt oppe i højeste gear og spillede tøvende i angrebet.

Mikkel Hansen blev mandsopdækket - noget man efterhånden sjældent ser i moderne håndbold - og han havde svært ved at komme til afslutninger.

PSG-stjernen brændte også to ud af tre forsøg på straffekast, og ikke ret meget fungerede denne mandag aften i Boxen i Herning.

Det blev illustreret af en kneben pauseføring på 9-7 - første gang Danmark blev holdt nede under et tocifret antal scoringer i de første 30 minutter.

I de foregående seks VM-sejre havde Danmark på det tidspunkt nettet 17, 19, 17, 11, 17 og 15 gange.

I anden halvleg kom der mere gang i den stjernebesatte danske offensiv, og Mikkel Hansen begyndte at skyde på mål udefra.

Egypterne blev ved med at hænge på med uortodokst angrebsspil med masser af fart og skudkraft i bagkæden.

Bagspilleren Ali Zeinelabedin viste sig at være svær at holde styr på, og det betød, at der var spænding på længe ind i anden halvleg.

Danmark savnede kontraspillet og de nemme mål, men de var ikkeeksisterende. Der skulle kæmpes hårdt for ethvert mål.

Nikolaj Øris, som ser ud til at være kommet sig helt over sin lårskade, stemplede ind med flere vigtige scoringer.

Og Anders Zachariassen viste pludselig større effektivitet på stregen end i de foregående kampe, og det kastede en føring på 22-17 af sig.

Fløjen Lasse Svan udbyggede føringen til stillingen 25-19 med fem minutter tilbage.

Kort efter reddede Jannick Green et straffekast, og derfra var der ikke længere spænding om udfaldet.

Danmark skal spille mod Sverige onsdag aften klokken 20.30 i Boxen i Herning.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce