Annonce
Danmark

Efter islandsk nederlag: Danmark er ude af EM

Hans Lindberg og Rasmus Lauge under EM kampen mellem Island-Ungarn i Malmø Arena i Malmø, onsdag den 15. januar 2020. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Danmark er ude af EM.

Det står klart, efter Islands nederlag til Ungarn.

Det sidste spinkle EM-håb for Danmark var, at Island skulle slå Ungarn i aftenens kamp, og herefter skulle Danmark slå Rusland.

Men kampen mellem Island og Ungarn er netop slut med en sejr til Ungarn på 24-18, og det betyder, at Danmark ikke længere kan gå videre til mellemrunden i EM.

Danmarks kamp mod Rusland, der spilles klokken 20.30, er altså uden betydning for det danske herrelandshold.

De danske håndboldherrer er både forsvarende VM- og OL-mestre, men en medalje ved EM blev det ikke til i denne omgang.

Danmark møder Rusland i den sidste kamp i gruppespillet; men det er en ligegyldig EM-kamp for fyldte tribuner, hvor ingen af holdene har en fremtid i denne turnering.

Island var allerede klar til mellemrunden inden onsdagens kamp mod Ungarn, men islændingene kunne med en sejr over Ungarn have taget to point med videre til den fase af turneringen.

Af samme grund havde Island på forhånd varslet, at kampen mod Ungarn var yderst vigtig. Men sådan gik det ikke.

Island er trods nederlaget fortsat videre. Men Danmark kan ikke længere avancere fra gruppespillet.

Med sejren over Island er Ungarn videre til mellemrunden med to point.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce