Annonce
Indland

Danmark er igen Europas bedste sted at drive forretning

Den liberale udenrigsminister hylder det offentlige systems effektivitet.

Det danske erhvervsklima er det bedste i Europa og det tredjebedste globalt, vurderer Verdensbanken.

Danmark er endnu engang det land i Europa, hvor det er nemmest at starte en virksomhed, viser en ny rapport med titlen "Doing Business" fra Verdensbanken.

Det skyldes blandt andet effektiviteten af den offentlige sagsbehandling. På erhvervsindekset overgås Danmark kun af New Zealand og Singapore.

Dermed har Danmark i en længere årrække ligget i toppen, og det glæder udenrigsminister Anders Samuelsen (LA).

Den liberale minister hylder det offentlige systems effektivitet.

- Det er flot, at Danmark endnu en gang fastholder sin position på Verdensbankens toneangivende erhvervsindeks. Men det er vigtigt ikke at tro, at det er tilstrækkeligt at have en effektiv offentlig sagsbehandling.

- Hvis Danmark skal sikre sin position på den lange bane, må vi også sikre, at det bliver billigere at drive virksomhed i Danmark, siger Anders Samuelsen i en skriftlig kommentar.

Det er 15. gang, Verdensbanken udgiver rapporten, der måler ti parametre med størst betydning for virksomheder.

Det gælder blandt andet, hvor det er nemt at starte virksomhed, hvor hurtigt byggetilladelser håndteres, registrering af ejendom, adgang til kredit, skatteopkrævning og andet.

Der er dog masser af rum for forbedringer i forhold til at sikre gode vilkår for virksomhederne, mener udenrigsministeren.

- Danmark er i benhård konkurrence med udlandet om at tiltrække virksomheder, investeringer og kvalificeret arbejdskraft.

- Derfor skal vi hele tiden arbejde for at sænke omkostningerne og fjerne bureaukrati, så fremtidens store virksomheder lægger deres investeringer i Danmark og ikke vore nabolande, siger Anders Samuelsen.

På henholdsvis fjerde- og femtepladsen ligger Sydkorea og det delvist autonome Hong Kong i Kina.

Dansk Industris erhvervsøkonomiske chef, Morten Grantzau Nielsen, er glad, men påpeger, at der er udeladt vigtige kriterier i undersøgelsen.

- Faktorer som omkostninger, hvor dyrt det er at drive sin virksomhed og det at investere er ikke med i undersøgelsen.

- Det er enormt vigtigt at have fokus på, at det skal være mere attraktivt at investere i nye maskiner. Og så skal virksomheder have nemmere ved at have adgang til den rette arbejdskraft, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Odense

Ørnens Dag på Stige Ø

Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Annonce