Annonce
Faaborg-Midtfyn

Danmark Dejligst: Rasmus Nøhr hyrer midtfynsk dagplejer som koncertarrangør

Havefesten "Danmark dejligst", arrangeret af Rasmus Nøhr, kommer til Nr. Broby 11. august. Her hilser Nøhr på publikum i Vestbirk. Foto : Søren E. Alwan

Sussi Fauerholm Madsen er tovholder, når Danmark Dejligst kommer til Nr. Broby 11. august

Nr. Broby: Egentlig har Sussi Fauerholm Madsen aldrig prøvet den slags før, men da den musikglade dagplejemor så et opslag fra Danmarks Dejligst på Facebook, samlede hun sit mod og smed billetten ind. Det er den korte udgave af historien, om at konceptudvikler og musiker Rasmus Nøhr slog til og slår lejr med sit omrejsende rock-show på FC Brobys baner på Egeballe i Nr. Broby 11. august.

Sammen med Zididada, en scene, en ølvogn og et grillanlæg sætter han rammen for en midtfynsk sommerfest.

- Ja, vejret er vi jo ikke herrer over, men jeg er sikker på at byen vil bakke op, og jeg glæder mig til samværet og hyggen, siger 48-årige Sussi Fauerholm Madsen, der har fundet 35-40 frivillige, først og fremmest i den lokale idrætsforening, der til gengæld får del i det forventede overskud.

- Det har ikke været svært, at finde nogle, der vil giver en hånd med, bedyrer Sussi Fauerholm Madsen, som også har været ude og finde bands, der kan sikre stemning gennem en lang dag, der starter kl. 14 og slutter kl. 22.

Udover de to hovednavne, kan man således opleve "Mens Vi Venter" fra Haarby, "New Vibes" fra Nr. Broby, "En lille pose støj" fra Odense og efterskolebandet "Holmen Hustlers" fra Nordfyn. Sidstnævnte på varm anbefaling fra Sussi Fauerholm Madsens datter, der går på gymnasiet og fortæller, at "Holmen Hustlers" kan sætte de unge i partyhumør.

- Og det er ret vigtigt, konstaterer arrangøren.

Det bliver gratis adgang til løjerne den 11. august, men mad og drikke skal købes på pladsen. Man bestille grilltallerkner af 135 kr. hos Byens Bager og hos Sussi Fauerholm Madsen på 41 18 13 48.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1969: Cafeteria i Mageløs brændte - men gæsterne blev siddende

1994 Nu er der mulighed for at få en garanteret medicinfri flæskesteg på julebordet. Som den første forretning i Odense har Kvickly i Dalum fået en statsautoriseret godkendelse til at sælge ferskt økologisk grisekød. Slagtermester Søren Nielsen i Kvickly siger, at grisene med garanti aldrig har fået medicin eller mærkelige tilskudsstoffer. Vi får kødet fra den ene af to producenter i Jylland, der er statskontrollerede. Og selv bliver vi også kontrolleret i alle ender og kanter. Kødet skal håndteres for sig selv, og skal der midt på dagen skæres mere, skal værktøjet renses, hvis det i mellemtiden har været brugt til andet grisekød. Det økologiske kød koster 10 kroner mere kiloet, og Kvickly kan kun få 100 kilo om ugen. 1969 Odense Brandvæsen havde ved midnatstid besvær med at få gæsterne i cafeteriaet Go-In, Mageløs 7, til at forlade lokalet, skønt det brændte ret kraftigt i køkkenet og op gennem taget. Det måtte adskillige opfordringer til, før folk rettede sig efter brandvæsenets anvisninger. Den væsentligste grund til, at gæsterne skulle ud, var brandvæsenets kulsyretåge, der er giftig. Og kort efter, at en sådan tåge er sprøjtet ud i et rum, opstår der som følge af slukningen en kraftig røg, hvilket gæsterne ved selvsyn kunne se, da de havde forladt lokalet. Ilden opstod i nogle frituregryder og bredte sig hurtigt gennem aftræksrør til en del af tagkonstruktionen. Det skete ret betydelig skade i cafeteriaet. 1944 Der er i disse dage i København samt i Odense, Aarhus og Aalborg meget vidtgående foranstaltninger under forberedelse til indsats i det øjeblik, der eventuelt skulle opstå katastrofer af et sådant omfang, at hele bydele er i fare for at blive ødelagt af brand. Fra Statens civile Luftværn er udsendt et cirkulære til de lokale luftværnsmyndigheder, hvorefter der så hurtigt som muligt, skal træffes foranstaltninger til imødegåelse af katastrofebrand og ildstorm, et udtryk for fladebrande af en så voldsom karakter, at de kan sammenlignes med naturkatastrofer. Når Ildstorm raserer en by, opstår der en sådan ophedning af luften, at både huse og alt levende fuldstændig opsluges som i en krematorieovn.

Annonce