Annonce
Odense

Dankort i brand for en aften

Selv om pengene brændte i lommerne på fynboerne, undede flere sig selv at stoppe op på Flakhaven, hvor gymnaster fra Odense Power Tumbling leverede vel udførte saltomortaler.

Fynboerne brugte årets første sommeraften på at fylde tilbudsvarer i pose og sæk

CENTRUM: Kasseapparaterne bimlede, og varerne blev flittigt langet over diskene, da orange udsalgsmærkater og hjælpsomme butiksansatte i aftes tryllebandt Familien Fyn til Odense midtby i aftes.

Her var tilbud på dit, procenter på dat, og selv om cityforeningens Open By Night-arrangement traditionen tro også bød på musik og gøgl, brugte de fleste årets første sommeraften på aftenshopping.

- Jeg skulle egentlig bare købe en top til et bryllup, men så røg der også lige lidt andet i posen. Jeg har lige fået det her bælte til halv pris, fortalte Inge Lise Augustinus og viste stolt sin nye røde livrem frem.

Bag hende møvede folk sig frem i køen foran Vestergades Matas-butik og zoomede med griske blikke øjnene ind på et lille bord i jagten på det næste røverkøb.

Og selv om de butiksansatte kæmpede en umulig kamp for at betjene alle kunder på én gang, var de fleste glade og tilfredse med dagens indtjening.

- Der er ingen tvivl om at de mange gode tilbud virkelig har lokket folk til, men jeg tror nu også, at det fine vejr er skyld i, at vi har sådan et godt salg, pointerede Butik She's ekspedient Anette Rosendal.

Og netop vejret gjorde det muligt at fylde hvert lille bord uden for byens fortovscaféer.

Det udendørs salg af gode tilbud hos Matas længere nede ad Vester-gade trak mange kunder til.
Annonce

Fa'øl

Folk fra nær og fjern valfartede til spisestederne og lod kort og kontanter hvile for en stund, mens tjenere stillede nyskænkede fa'øl på bordene og flittigt notede den næste ordre på blokken.

- Ja, vi kommer jo ude fra Kerteminde, men tager gerne herind til Odense, når der er Open By Night. Der er altid en helt speciel stemning, og vi nyder at byen summer sådan af liv, forklarede en af Café Froggys mange gæster, inden han skålede med konen og søppede de gyldne dråber i sig.

Andre havde noget helt andet at skåle for.

For blandt fynboers fodformede sandaler og korte skjorteærmer poppede mange folkeskoleelever op i gågaden men en halvtom Bacardi Breezer som dagens faste følgesvend.

Simone Jensen (tv.) og Brit Johannesen fra Stige Skole tog et hvil fra sidste skoledag.
Annonce

Natten var ung endnu

Udklædt som alfer, punkere og klovne fejrede de sidste skoledag på gader, stræder og ved Munke Mose og satte deres helt eget præg på gadebilledet.

For dem var natten endnu ung, da butikkerne lukkede klokken 22, og dankortterminaler og ansatte på overarbejde langt om længe kunne gå til ro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Corona-nødråb fra børnehaver i Vollsmose: Vi bliver svigtet mens smitten spreder sig

Odense

Truede med at sætte ild i betjente: 19-årig kvinde erkender at have sat ild i papir og plastikplanter i Plantorama

Annonce