Annonce
Erhverv

Danish Crown: 150 fyringer er første runde

Danish Crown fyrer 150 slagteriarbejdere.

Fyringerne har ifølge slagterigiganten allerede været varslet i januar. Ny Rønne-aftale er ikke en mulighed.

Danish Crown håber, at udviklingen med færre slagtesvin og dermed mindre arbejde til slagterierne ikke fortsætte. Men tendensen ser ifølge fødevarevirksomheden ikke ud til at vende.

- Vi meldte ud i januar måned, at vi forventede, at 300 medarbejdere ville miste arbejdet i løbet af de næste par år. De her fyringer er første runde af det, kan man sige.

- Så det går desværre, som vi forudsagde i januar. Antallet af slagtninger fortsætter med at falde, så vi har brug for færre folk, siger pressechef i Danish Crown Jens Hansen, efter virksomheden har meldt ud, at omkring 150 medarbejdere bliver fyret.

79 af dem er fastansatte medarbejdere på tre forskellige slagterier i Herning, Blans ved Sønderborg og Ringsted, mens resten er midlertidigt ansatte i Faaborg. Det drejer sig om mellem 70 og 80 ansatte.

- Det er klart, at vi håber meget, at den her udvikling kan stabilisere sig, og vi kan sætte en prop i hullet. Men udviklingen over de sidste fem-seks år viser også, at der nok desværre skal konkrete ændringer til for vilkårene for landmændene derude, før det virkelig kan ændres, siger Jens Hansen.

Venstres fødevareordfører, Erling Bonnesen, siger i en skriftlig udtalelse til Ritzau, at han har kaldt fødevareministeren i samråd om sagen. Ifølge ham foreslog Venstre, at der skulle gives tilladelse til, at landmændene kunne have flere dyr per hektar, så svineproduktionen kunne øges.

- Samtidig ønsker vi at ligestille de danske regler for produktion af slagtesvin med de andre EU-lande. Desværre ville regeringen ikke være med, siger Erling Bonnesen.

Tidligt på sommeren indgik slagterimedarbejdere i Rønne en aftale med Danish Crown om, at medarbejderne skal investere 3,5 procent af deres løn i arbejdspladsens udvikling, mod at slagteriet ikke lukker de kommende fem år.

Sådan en aftale kan der ifølge Danish Crown ikke blive tale om her.

- Det er slet ikke relevant at diskutere den aftale i den her sammenhæng, fordi i den her sammenhæng handler det om, at der ikke er noget at lave for de her arbejdere. Vi kan jo ikke have folk ansat, som ikke har noget at lave, siger Jens Hansen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Annonce