Annonce
Fyn

Daniel og Mie er flyttet ud af byen: - De får noget mere for pengene herude

Trods coronakrise går det forrygende med boligsalg. Ikke mindst i Assens Kommune. Daniel og Mie er blandt de mange huskøbere i Assens Kommune. De har købt hus i Vissenbjerg. Foto. Birgitte Carol heiberg
Daniel Vinbech og Mie Schønberg flyttede fra lejlighed i Odense til hus i Vissenbjerg i starten af september. De har gjort det samme som så mange andre, at boligsalget har sat rekord i tredje kvartal på Fyn.
Annonce

Fyn: Årets tredje kvartal har sat rekord for boligsalget på Fyn ifølge ejendomsportalen Boligsiden.

Blandt højdespringerne på Fyn er Assens Kommune, som har solgt 62 procent flere boliger i tredje kvartal i år sammenlignet med samme periode sidste år.

Nogle af dem, der har købt hus i den fynske kommune, er Daniel Vinbech og Mie Schønberg, som flyttede ind i deres nye hus i Vissenbjerg 3. september. Inden da boede parret til leje i en lejlighed i Odense.

- Vi ville gerne flytte i hus, fordi vi havde pengene, og fordi vi ikke gider betale penge for at bo til leje, få penge til opsparing.

Daniel Vinbech er 22 år og uddannet smed, og 19-årige Mie Schønberg står i lære som social- og sundhedsassistent og er færdig om et års tid. Derudover driver Daniel Vinbech selvstændig virksomhed som online markedskonsulent.

Annonce

Fordelen ved at bo på Vestfyn

Hos Home Assens har man godt kunnet mærke den gode tendens i boligsalget. Samtidig kan indehaveren af Home Assens, Arne Blomstrøm, godt få armene ned igen.

- Det ser ganske fornuftigt ud, men i Assens Kommune blev der handlet 75 boliger i september. I september sidste år blev der handler 45. Det giver store procenter, men det er jo kun 30 boliger, forklarer Arne Blomstrøm.

- Men 30 boliger i Assens batter vel også mere, end de ville gøre i en storby?

- Ja, men næste år kan du så skrive, at boligsalget er faldet med 60 procent, svarer Arne Blomstrøm.

Han hæfter sig i stedet ved en anden tendens: At flere vælger ikke at købe hus i de store byer

- De, der flytter hertil, er unge mennesker, der er tidligt i deres arbejdsliv, og som måske skal til at have børn. De skifter ejerlejligheden ud med et parcelhus, og der kan de bare ikke være med inde i Odense. De får noget mere for pengene herude, siger Arne Blomstrøm.

Han fremhæver infrastrukturen som en af årsagerne til, at folk vælger en by som Vissenbjerg at slå sig ned i. Man er tæt på motorvejen, det tager 20 minutter med tog ind til Odense, og Trekantområdet er heller ikke langt væk.

Annonce

Fandt huset

Daniel Vinbechs og Mie Schønbergs begrundelser for at købe hus i Vissenbjerg er nærmest de samme, som dem Arne Blomstrøm peger på.

Trods coronakrise går det forrygende med boligsalget. Ikke mindst i Assens Kommune., hvor boligsalget steg med 62 procent i 3. kvartal. Daniel Vinbech og Mie Schønberg, som har købt hus i Vissenbjerg, er blandt de 75 nye huskøbere i Assens Kommune. Foto. Birgitte Carol Heiberg

- Det ligger tæt på Odense og motorvejen, og der ligger skoler i nærheden, hvor børn kan gå op til 9. klasse. Og så har jeg familie, der bor i Vissenbjerg, fortæller Daniel Vinbech.


De, der flytter hertil, er unge mennesker, der er tidligt i deres arbejdsliv, og som måske skal til at have børn.

Arne Blomstrøm, ejendomsmægler


Egentlig havde parret planlagt at bygge nyt, og derfor gav det god mening at finde en grund i Vissenbjerg, hvor prisen er det halve af en tilsvarende grund i Odense. Men da Daniel Vinbech og Mie Schønberg fandt ud af, der skulle bruges penge på ekstrafundering, måtte de fravælge nybyggeriet.

- Heldigvis fandt Mie et hus, der lå længere oppe ad vejen, og som havde alt det, vi ønskede, fortsætter Daniel Vinbech.

Huset er 171 kvadratmeter i ét plan på en cirka 1.000 kvadratmeter stor grund, og det er kun 10 år gammelt, hvilket vægtede en del i overvejelsen om at købe huset.

- Og så er det fremtidssikret, fordi der er plads til at udvide, når vi skal have børn, så vi ikke skal ud af finde noget andet, forklarer Daniel Vinbech.

Annonce

Stille og roligt

De to unge husejere er de første i deres vennegruppe, der har købt hus, men de har ingen kvaler med at flytte væk fra byen. Som Daniel Vinbech pointerer, er det kun 20 minutter væk i bil.

Egentlig forventer de, at de kan komme lidt ned i gear i Vissenbjerg.

- Vi håber på, at der er stille og roligt, og der ikke sker en masse. Der er ikke noget støj for biler og diverse ting, siger Daniel Vinbech.

- Hvor længe regner med I med at skulle bo der?

- Det er måske lidt for langt ude i fremtiden at sige så meget om. Det kan godt være, det er for stort, når vi bliver gamle, men umiddelbart de næste mange år, siger Daniel Vinbech.

Rekordkvartal

Ifølge ejendomsportalen Boligsiden slog tredje kvartal i år rekorden for boligsalg de seneste ti år.

I dette års tredje kvartal blev der på landsplan solgt 26.020 boliger. Sammenlignet med tredje kvartal er der solgt 20 procent flere villaer og rækkehuse, 22 procent flere ejerlejligheder og 31 procent flere sommerhuse.

På Fyn blev der i tredje kvartal solgt 2.013 boliger i tredje kvartal, hvilket ifølge Boligsiden er det højeste nogensinde. I procenter er det Assens og Langeland Kommuner, der er steget mest med henholdsvis 62 og 60 procent. Svendborg og Kerteminde Kommuner har også haft en pæn fremgang i forhold til tredje kvartal sidste år.

Kun Nyborg og Ærø Kommuner har ikke set en stigning. For Ærø er boligsalget faldet med 17 procent, og Nyborg er stort set uændret med et fald på et procent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Retfærdighed for seniorer

OB

OB rejste sig fra asken efter mandfolke-indsats

Sport

Vellykket dansk EM-premiere: Det ligner allerede en billet til mellemrunden

Annonce