Annonce
Kerteminde

Danhostel Kerteminde: - Vi drømmer om at bygge til næste år

Lene Schmidt og John Hauris i fælleskøkkenet, hvor familierne selv kan lave mad, hvis de kan modstå fristelserne fra Danhostels eget køkken. Foto: Lasse Hansen

Danhostel Kerteminde er blevet så velbesøgt, at der er behov for en ekstra fløj

Annonce

Kerteminde: Der er sådan lidt en stemning af badehotel over indretningen af Danhostel Kerteminde. Glem alt om gammeldags vandrerhjem med sovesale og lugt af sure sokker. Her er det hyggeligt indrettede værelser med paneler og tapet og moderne badeværelser på værelserne. Og beliggenheden i skovkanten med få meter til stranden føjer ekstra alen til den gode stemning.

Og efter en nedtur i slutningen af 00'erne, er Danhostel Kerteminde blevet så efterspurgt, at ejerne Lene Schmidt og John Hauris nu har bedt kommunen om lov til at bygge til.

- Vi er nået til et punkt, hvor vi ikke kan putte så meget mere ind, fortæller Lene Schmidt, der sammen med sin mand John Hauris driver både Danhostel Kerteminde og Danhostel Svendborg.

- Vores kalender for 2019 er allerede nu lukket for større arrangementer, fordi værelserne er fyldt op.

Det er især kurser, der fylder godt op i vandrerhjemmet. Danhostel Kerteminde har en lang række faste kunder, heriblandt mange patientforeninger og forskellige branchers efteruddannelser.

- Desuden er vi ved at have fået godt fat i de lokale, der bruger os til fødselsdage, konfirmationer, bryllupper, begravelser m.v., supplerer John Hauris.

- Ja, tilføjer Lene Schmidt, - vores brunch er blevet meget populær til f. eks. barnedåber og fødselsdage.

Maden er stedets signatur

Kursister og andre gæster på Danhostel Kerteminde kan glæde sig over den gode mad, der serveres.
- Vi lægger stor vægt på at bruge gode råvarer og hele tiden have nye og spændende ting på menuen. Det er maden, vores gæster skal huske os for, fortæller Lene Schmidt.

- På et ugekursus er der nye ting på frokostbuffeten hver enste dag, og vores køkkenpersonale er ofte på kurser blandt andet med de kendte kokke.

Derfor leverer køkkenet nu ikke blot mad til Danhostels egne gæster og diverse selskaber, der lejer sig ind, men også til koncerter i Skovpavillonen. Seneste skud på stammen er mad ud af huset.

- Vi har ikke annonceret det meget, indtil nu er det gået fint med mund-til-mund reklamen.

Danhostel Kerteminde har et enkelt hotelværelse - det vil sige værelse, hvor sengen er redt, når man kommer - det er pejseværelset, er også fungere som brudesuite. Foto: Lasse Hansen
Annonce

Orangeri mod gaden

Nu dømmer de om at bygge en ekstra fløj mod sydøst og nabovillaen.

- Vi skal først og fremmest bruge flere værelser, men vi har også brug for mere opholdsrum og flere mødelokaler. Og når der bliver flere gæster, er der også brug for at udvide både køkken og spisesal, forklarer parret.

- Og så drømmer vi om at bygge et orangeri uden på facaden ud imod Skovvej. Den ser så lukket ud nu. Det er som om, de fra starten har vendt bygningen forkert. Vi vil gerne have den til at se mere indbydende ud for folk, der kører forbi, tilføjer Lene Schmidt.

På længere sigt er det også drømmen at bygge nogle hytter til at lokke flere børnefamilier til. Men det ligger lidt længere ude i fremtiden. Den ekstra fløj håber de på at kunne bygge allerede til næste år.

- Men en ting er håb og drømme, noget andet er, hvad der kan lade sig gøre. Vi går efter Mercedesmodellen, men det kan jo godt risikere, at vi må nøjes med en Mazda.

En ting er sikkert - det bliver ikke kommunen, der kommer til at spænde ben for drømmene. I Miljø- og Teknikudvalget er politikerne meget positive overfor ønsket om at udvide.

- Den lokalplan rykker vi gerne frem i køen for at fremme sagen, forsikrer udvalgsformand Jesper Hempler (SF).

Glem alt om ucharmerende sovesale. Danhostel Keteminde har indrettet værelserne med hygge og charme lidt a la gammeldags badehotel. Foto: Lasse Hansen
Annonce

Store investeringer

Lene Schmidt og John Haurits har, siden de overtog vandrerhjemmet i 2009, investeret en hel del i det. De har således haft en maler fastansat i to et halvt år til at renovere hele bygningskomplekset, og senest har de investeret 700.000 kroner i at modernisere badeværelserne i samtlige 30 værelser.

Planerne for den kommende vinter er at bygge pergola hen over udgangene fra værelserne, så gæsterne kan gå fra værelset til spisesalen i tørvejr. Desuden vil de udskifte elradiatorerne til centralvarme - og så er de klar til forårets byggeri.

Lene Schmidt og John Hauris har netop investeret 700.000 kroner i at renovere samtlige 30 badeværelser. Foto: Lasse Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Odense

25-årig varetægtsfængslet: Sigtet for medvirken til drab og drabsforsøg i Egeparken

Odense

Ekspert i islamisk jura og imamer: - Magten ligger ikke hos de islamiske autoriteter og de religiøse råd

Annonce