Annonce
forside

Dancof pådesignmesse

Den bæredygtige genbrugs-papirkiste udstilles på designmesse under titlen "The Green Way to Heaven".

Bendt Skov, Illebølle, er blevet inviteret til at udstille sin bæredygtige genbrugs-papirkiste, Dancof, på en designmesse.

Den københavnske design-uge, Copenhagen Design Week, har i år temaet ”Think Human”. Copenhagen Design Fair, Code11, har derfor valgt, som den første designmesse, at udstille den unikke, miljøvenlige ligkiste ”The Green Way to Heaven” på messen, der finder sted, som en del af designugen, i Bella Center fra den 1. - 4. september.

Bendt Skov har i et stykke tid arbejdet med planer om at få denne genbrugskiste produceret på Langeland. Projektet er blevet lovet støtte af Syddansk Vækstforum.

Med ligkisten “The Green Way to Heaven”, som er designet af Brahe Design og Dancof, er det muligt at gøre den sidste rejse både stilfuld og miljøvenlig. Kisten er nemlig den første bæredygtige ligkiste, der kan masseproduceres. Den er produceret i ”pulp”, et langfibret miljørigtigt genbrugspapir, og der går kun 7 kg papir og 2 liter vand på fremstillingen af en kiste, hvilket betyder, at naturens ressourcer, træer og CO2, bliver sparret.

- Grunden til at CODE11 udstiller ”Green Way to Heaven” er for det første, at kisten til fulde understøtter designugens tema, ”Think Human”, hvor der er fokus på den danske humanistiske tradition, hvor brugeren, individet og mennesket sættes i centrum i forhold til for eksempel bæredygtighed, designprocesser, materialevalg og produktionsmetoder, fortæller udstillingschef Lone Ann Disch og fortsætter:

- Derudover matcher kistens grundide perfekt Code´s koncept ved at være banebrydende dansk design fremstillet af innovative materialer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce