Annonce
Indland

Dan Jørgensen: Derfor skal DF ikke tale 1. maj

Dan Jørgensens første stop på en travl 1. maj fandt sted hos Rør og Blik på Cikorievej i Odense. Hre var godt 35 mænd - og kvinder - mødt frem for at fejre dagen.

Selv om DF og Kristian Thulesen Dahl fra morgenstunden bød Socialdemokraterne op til dans, så er der ikke noget, der tyder på, at den bliver tæt.

En udstrakt hånd, et forsigtigt buk og buddet om at danne noget, der minder om et parløb i et fremtidigt regeringssamarbejde. Hvis Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, havde håbet på en svingom med Socialdemokratiet, så ligner de første meldinger det nærmeste, man kommer på en blank afvisning.

I hvert fald var der ikke meget sympati at spore hos Dan Jørgensen (S), da han søndag morgen mødte op hos Blik og Rør i Odense for at holde sin 1. maj tale til medlemmerne af Blik og Rør.

- DF hævder, at vi ved, hvad de står for. Men det gør vi jo netop ikke.

- De siger, at de vil have mere velfærd, men de er med til at skære milliarder ude i kommunerne. De siger, at de går ind for lighed, men de giver skattelettelser til dem, der har mest, lød det blandt andet fra det fynske folketingsmedlem.

- Kristian Thulesen Dahl siger, at DF er den lille mands parti. Intet kunne være længere fra sandheden. Med mindre at han med 'den lille mand', mener Lars Løkke Rasmussen.

Med henvisning til søndagens udgave af Fyens Stiftstidende, kaldte Dan Jørgensen det historieløst, når Kristian Thulesen Dahl undrer sig over, at han ikke er inviteret til at tale nogen steder på 1. maj.

- Vi fejrer den her dag, fordi Socialdemokratiet og fagbevægelsen har en fælles historie, der går helt tilbage til 1871 (...) og når man udefra ser på Danmark og de øvrige nordiske lande, så omtales vi som de socialdemokratiske velfærdsstater - det hænger uløseligt sammen, og det er præcis derfor, at Thulesen Dahl ikke er inviteret, sagde han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Nordre Havnekaj var vurderet til op mod 51 millioner kroner: Kommunen fik ni millioner kroner

Annonce