Annonce
Faaborg-Midtfyn

Dampes og i vakuumpose: Restauratør ind i kampen for at redde aspargeshøst

Peter Thaisen er i gang med at nytænke brugen af Knabegaardens asparges. Arkivfoto: Robert Wengler

Ringe: Kreativiteten blomstrer, når kriser kradser. Restauratør Peter Thaisen, der driver Thaisenhus i Hillerslev og caféen Thaisen Ma'hus i Ringe, var hurtig til at tænke ud af boksen, da det gik op for ham, at Knabegaarden nord for Faaborg risikerer at brænde inde med en del af årets aspargeshøst.

Han fik arrangeret et møde med aspargesavler Lars Schroll Andersen, og samarbejdet munder nu sandsynligvis ud i et helt nyt produkt.

- Vi er i gang med at lave en prøveproduktion, hvor asparges fra Knabegaarden dampes i en vakuumpose, på samme måde som vi gør det i lidt større skala på Thaisenhus, fortæller Peter Thaisen.

Denne måde at konservere aspargsen på giver den en længere holdbarhed, uden det går ud over den lækre sprødhed og bid.

Planen er at lave pakninger på cirka 400 gram.

- Så er der til en forret til tre-fire personer eller en hovedret til to. Aspargsen bliver til at tage lige ud af posen og enten spise kold eller lun, fortæller Peter Thaisen.

Initiativet er en naturlig forlængelse af Peter Thaisens arbejde, da han var formand for "Smagen af Fyn". I det regi argumenterede han for, at danskerne skulle tage og spise nogle flere af de friske danske asparges i stedet for at lade sig nøje med de importerede fra Spanien.

- På Fyn har vi nogle af landets bedste asparges. De er lidt dyrere i butikken, men til gengæld er de friske og sprøde, og det er meget lidt, der skal skæres af. De udenlandske asparges har typisk været 14 dage undervejs, inden de havner i butikken, og de er ofte halvslatne og tørre, fordi de ikke har fået vand i 14 dage, lyder det fra Peter Thaisen.

Han forventer, at de første vakuumpakkede fynske asparges vil være klar til salg i løbet af maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce