Annonce
Rejser

Damp: Familieferie i vandkanten

De pittoreske ferielejligheder i klare farver. PR-foto

Er man til hav, strand og havn er Ostsee Resort Damp en mulighed for børnefamilier, hvor der både er plads til børnene og de voksne. Her er der mulighed for at få et hotelværelse med udsigt til Østersøen eller at vælge en feriehytte, hvis man ønsker at være sig selv. Også i julen og nytåret er stedet godt besøgt af både danske og tyske gæster.

Selv i de kolde vintermåneder kan stranden lokke turister til byen Damp. Også når Østersøens sommerbløde bølger forvandler sig i den kolde stride vintervind, kommer de besøgende. Og et af attraktionerne er Ostsee Resort Damp.

-Vi er et ferieresort, der først og fremmest henvender sig til familier med børn. Vi har dog også ældre gæster, som efterspørger nærheden til vandet og naturen, siger Lars Freynhagen, der har ansvaret for marketing af Ostsee Resort Damp.

Det er et ferieresort lige i strandkanten i Damp. Ud over de 400 værelser udlejer Ostsee Resort Damp også 200 feriehuse ikke langt fra stranden og havnens fiskerbåde.

Annonce

Kort om Ostsee Resort Damp

Ostsee Resort Damp har 400 værelser og 200 feriehuse til udlejning hele året.

Dette resort har en række restauranter, barer og andre steder at vælge imellem for de besøgende.

Indendørs sportscenter og et badeland er andre af stedets tilbud. Området har også en nudiststrand og en strand, hvor hunde er tilladt.

Ostsee Resort Damp ser sig selv som et ferieresort, der først og fremmest henvender sig til familier med børn. Også ældre gæster kommer for at opleve nærheden til vandet og naturen. Foto: Frederik Roeh

Et tårn i landskabet

Damp ligger små 60 kilometer syd for grænseovergangen ved Kruså, hvor man efter at have passeret Flensborg, bevæger sig ud på landet.

Landevejen slanger sig gennem små landsbyer, forbi marker og skove, indtil man kan se en hvid bygning med blå, grønne og gule altaner tårne sig op i horisonten. Et uvant syn efter de landlige omgivelser, man lige har passeret.

Dette er hovedbygningen i Ostsee Resort Damp, der henvender sig bredt til både tyske og udenlandske gæster.

Ikke alle ansatte taler dansk, men Lars Freynhagen understreger, at så har de en kollega, som behersker sproget.

Lars Freynhagen fortæller, at Ostsee Resort Damp tilbyder en række aktiviteter lige fra bowlingbane til finsk sauna.

-Vi har også en indendørsbane til gæster, der løber på inliner. Der er fodbold- og volleyballbane. Det hele findes i bygninger, der ligger inden for gåafstand fra hovedbygningen, fremhæver han.

Solnedgang ved havnen i Damp. PR-foto

Book i tide

Ifølge Lars Freynhagen er Ostsee Resort Damp fuldt optaget i sommerhalvåret, men også i vinterhalvåret er der feriegæster, som tager til denne del af Nordtyskland.

En række af feriehusene er udstyret med kamin og brænde, hvilket er særligt efterspurgt i denne årstid.

-Vi har også tilbud i forbindelse med jul og nytår. Og vores forskellige tilbud om jule- og nytårsbuffet er altid vanvittigt populære. Og her gælder det om at booke et ophold i tide, understreger han.

Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Bombetrussel førte til evakuering af IC3-tog

1994 En bombetrussel, der i går blev indtelefoneret til billetkontoret på banegården i Odense, betød, at et IC3-tog blev evakueret og togdriften afbrudt i 20 minutter. Meldingen lød på, at en bombe på et tog ville eksplodere kl. 7.45 – og det fik DSB til at rette søgelyset mod et tog, der netop skulle afgå fra Fredericia. Toget blev tømt for passagerer og kørt ud på et øde sidespor uden at noget skete. For en sikkerheds skyld valgte man at standse alle forbipasserende tog i 20 minutter omkring det tidspunkt, hvor eksplosionen skulle ske. Vicekriminalkommissær Jørgen Mikkelsens, Fredericia Politi, siger, at politiet tager altid den slags anmeldelser alvorligt – selv om der næsten altid er tale om tomme trusler. 1969 Takstforhøjelsen i de odenseanske bybusser skabte ingen vanskeligheder i morges. Bybuschaufførerne mærkede ingen reaktioner på den ekstra femøre, som folk tilsyneladende tog i stiv arm. Det hele var også nøje tilrettelagt med tydelige skilte og anden oplysning om de nye priser. Takstforhøjelsen ved vedtaget i byrådets møde i aftes med kun Alfred Andersen (SF) som modstander. De to bybusdirektører Høffding og Westergaard ilede ud fra byrådssalens tilhørerloge for at give deres personale besked om forhøjelsen, og hele natten blev der arbejdet med at montere skilte og skifte poletposer ud, så man var klar til de nye priser straks fra morgenstunden. 1944 Som følge af den mørke boligsituation i Odense har formanden for socialudvalget, overportør C.V. Jørgensen og formanden for de kommunale bygninger, kontorbestyrer Georg Jørgensen, for nylig været i København for at forsøge at skaffe nogle barakker til hurtig opstilling. Men i aftes vendte C. V. Jørgensen hjem med uforrettet sag, da det ikke var muligt at få bevilget træ til nye barakker. Årsagen til den akutte bolignød i Odense skyldes ikke tilflyttere men skal søges i de mange giftermål. Hver uge bliver 20-30 par gift i denne tid, og de skal jo have et sted af bo. Man kan jo ikke forhindre folk i at gifte sig, men når der kun opføres så nye boliger, skal det selvfølgelig give boligmangel.

Annonce