Annonce
Nordfyn

Damefællesskab på MTB: Kvinder får kvinder ud over kanten

Anette Millennium var 45 år, da hun første gang prøvede at køre mountainbike. I dag er hun 54. Foto: Dorthe Wolff
Anette Millennium havde så god erfaring med et mountainbikehold for damer i de sydtyske bjerge, at hun efter hjemkomsten til Danmark startede et hold op. Kvinder er nemlig gode til at løfte hinanden, er hendes erfaring.
Annonce

Morud: Udover de fire hold, som Anette Millennium har oprettet på MTB-skolen i Langesø siden opstart i 2018, så har Anette Millennium også startet et - lidt mere løst struktureret - "damefællesskab på MTB". Hendes oplevelse er nemlig, at kvinder i højere grad tør, i bogstaveligste forstand, hoppe ud over kanten, når der er andre kvinder, der gør det først.

- Nogle gange er det rigtig svært at få damer ordentligt integreret i mandegrupper. Jeg havde et damehold i Kirchzarten, hvor jeg har boet og taget uddannelse som mountainbiketræner, og jeg kunne bare se, at der var en særlig dynamik i den gruppe med tilgangen "Nå, hvis du tør, så tør jeg også", fortæller hun og forklarer, at kvinder er gode til at støtte, rose og heppe på hinanden.


... Omvendt, hvis en mand hopper ud over en kant på et blandet hold, så står kvinderne tilbage og siger "Ej, det tør jeg i hvert fald ikke."

Anette Millennium, mountainbiketræner


- Og det booster kvindernes selvtillid, og får dem til at flytte grænser sammen. Omvendt, hvis en mand hopper ud over en kant på et blandet hold, så står kvinderne tilbage og siger "Ej, det tør jeg i hvert fald ikke." Så den der dynamik og synergieffekt, der opstår på et rent damehold, det er helt vildt.

Annonce

Fra tyverne til tresserne

Kvindeholdet er løst struktureret på den måde, at kvinderne løbende aftaler tid og sted for den tohjulede kørsel i større som mindre grupper på holdets Facebookgruppe "Millennium Cycling MTB Ladies".

MTB Ladies med ens holdtrøjer. Foto: Anette Millennium

- I starten inviterede jeg til de første samlinger, hvor de blev mere bevidste om vigtigheden af teknik på MTB, og hurtigt blev det sådan, at de også selv begyndte at slå ture op på vores FB-side. Og så tog gruppen pludselig fart.

Gruppen, der har som mission at få flere damer op i sadlerne, startede med syv medlemmer i 2017, og i dag tæller den 150 medlemmer med et aldersspænd fra slut-tyverne til slut-tresserne. Når MTB-damerne mødes i Langesø-skoven niveauopdeler de sig typisk i mindre grupper og afslutter kørslen med fælles kaffe og kage. Det er gratis at deltage.

Det er her, i Langesøskoven, at Anette Millennium ynder at køre MTB. Foto: Dorthe Wolff
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Annonce