Annonce
Sport

Dalum suser en tur til Tønder

Et gammelt, men indirekte høj-aktuelt fra en Dalum-hjemmekamp mod FC Svendborg for to år siden. Til højre i sort den daværende FC Svendborg-spiller Christian Bannis, der forleden fik landsholdsdebut. Nu spiller Bannis for TPI, hvis kamp er udsat. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Ud over Middelfart og TPI står på samme vis Marienlyst over i denne runde i 2. division. Kampen i Brønshøj er udsat, fordi københavnerne har spillere i afrikansk landsholdstjeneste.

Fodbold: Den løjerlige landsholdskonflikt i midtugen betød som bekendt, at en række klubber i 2. division - og længere nede i rækkerne - afgav spillere til landsholdets kamp i Slovakiet, og uvisheden om udtagelsen til weekendens kampe har som skrevet andetsteds på siden udløst nye aflysninger.

Samtidig står Boldklubben Marienlyst over af den overraskende grund, at Brønshøj, som fynboerne skulle møde i Tingbjerg, har afrikanske spillere sendt til landsholdstjeneste - uden at Sport Fyn kender landene præcist - og som bekendt er der sket en del, siden man i geografi-timerne i den stråtækte blev bedt om at terpe fremkomsten af Øvre Volta - og det modsatte.

Træner Carsten Hemmingsen kan i stedet fortsat glæde sig over at Marienlyst i midtugen sikrede sig en billet til næste pokalrunde, da DS-klubben Herlev blev besejret på udebane. Lodtrækningen til næste runde finder sted på fredag i næste uge.

- Og så har vi nu kun én spiller ude af førsteholdstruppen. Det er Lasse Plato, men efter overstået skadespause får han i weekenden kamptræning på andetholdet i Serie 1, siger Hemmingsen, hvis holds næste kamp er den kommende lørdag den 15. september klokken 14.00 hjemme mod Frem.

Marienlyst deler sidstepladsen i 2. divisions østkreds sammen med Avarta.

Annonce

Dalum suser mod Tønder

I vestkredsen er Dalum kommet habilt fra start med otte points i de seks kampe - to sejre, to uafgjorte og to nederlag.

Dalum gæster lørdag FC Sydvest Tønder 05 i rundens eneste kamp med fynsk islæt. Dalum gæster det sønderjyske med markant selvtillid efter 11-0 ude over Bramdrupdam i midtugens pokalrunde.

Pudsigt nok har Dalum netop fået tilgang af en spiller fra Sydvest, idet spilleren med for danskere vanskelige navn Van Tha Thawng Ni Dum - i det daglige blot kaldet "Tong" - i de kommende år skal studere i Odense og har valgt at spille for Dalum.

"Trods sine blot 19 år imponerede Tong i sidste sæson i 2. division for Sydvest. Tong spillede 26 kampe, primært som venstrekant og scorede otte mål, et meget imponerende antal for en kantspiller. Tong er en driblestærk spiller med en imponerende fart, som i sin første seniorsæson sidste år hurtigt spillede sig til en fast plads på Sydvest-holdet, der som bekendt spillede i oprykningsspillet i foråret. Tong spillede ungdomsfodbold i SønderjyskE, hvor han som U17 og U19 spiller var på hold med den nuværende Dalum-spiller August Nielsen", skriver Dalum på hjemmesiden om den spændende tilgang", skriver Dalum IF på klubbens hjemmeside - og det lyder jo ganske spændende, når "Tong" snart suser frem mellem villahækkene i Fruens Bøge og nærmeste matrikler.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Sydfyn

Det flyder med vildsvin: Nummer seks drevet i land på Ærø

Annonce