Annonce
Sport

Dalum suser en tur til Tønder

Et gammelt, men indirekte høj-aktuelt fra en Dalum-hjemmekamp mod FC Svendborg for to år siden. Til højre i sort den daværende FC Svendborg-spiller Christian Bannis, der forleden fik landsholdsdebut. Nu spiller Bannis for TPI, hvis kamp er udsat. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Ud over Middelfart og TPI står på samme vis Marienlyst over i denne runde i 2. division. Kampen i Brønshøj er udsat, fordi københavnerne har spillere i afrikansk landsholdstjeneste.

Fodbold: Den løjerlige landsholdskonflikt i midtugen betød som bekendt, at en række klubber i 2. division - og længere nede i rækkerne - afgav spillere til landsholdets kamp i Slovakiet, og uvisheden om udtagelsen til weekendens kampe har som skrevet andetsteds på siden udløst nye aflysninger.

Samtidig står Boldklubben Marienlyst over af den overraskende grund, at Brønshøj, som fynboerne skulle møde i Tingbjerg, har afrikanske spillere sendt til landsholdstjeneste - uden at Sport Fyn kender landene præcist - og som bekendt er der sket en del, siden man i geografi-timerne i den stråtækte blev bedt om at terpe fremkomsten af Øvre Volta - og det modsatte.

Træner Carsten Hemmingsen kan i stedet fortsat glæde sig over at Marienlyst i midtugen sikrede sig en billet til næste pokalrunde, da DS-klubben Herlev blev besejret på udebane. Lodtrækningen til næste runde finder sted på fredag i næste uge.

- Og så har vi nu kun én spiller ude af førsteholdstruppen. Det er Lasse Plato, men efter overstået skadespause får han i weekenden kamptræning på andetholdet i Serie 1, siger Hemmingsen, hvis holds næste kamp er den kommende lørdag den 15. september klokken 14.00 hjemme mod Frem.

Marienlyst deler sidstepladsen i 2. divisions østkreds sammen med Avarta.

Annonce

Dalum suser mod Tønder

I vestkredsen er Dalum kommet habilt fra start med otte points i de seks kampe - to sejre, to uafgjorte og to nederlag.

Dalum gæster lørdag FC Sydvest Tønder 05 i rundens eneste kamp med fynsk islæt. Dalum gæster det sønderjyske med markant selvtillid efter 11-0 ude over Bramdrupdam i midtugens pokalrunde.

Pudsigt nok har Dalum netop fået tilgang af en spiller fra Sydvest, idet spilleren med for danskere vanskelige navn Van Tha Thawng Ni Dum - i det daglige blot kaldet "Tong" - i de kommende år skal studere i Odense og har valgt at spille for Dalum.

"Trods sine blot 19 år imponerede Tong i sidste sæson i 2. division for Sydvest. Tong spillede 26 kampe, primært som venstrekant og scorede otte mål, et meget imponerende antal for en kantspiller. Tong er en driblestærk spiller med en imponerende fart, som i sin første seniorsæson sidste år hurtigt spillede sig til en fast plads på Sydvest-holdet, der som bekendt spillede i oprykningsspillet i foråret. Tong spillede ungdomsfodbold i SønderjyskE, hvor han som U17 og U19 spiller var på hold med den nuværende Dalum-spiller August Nielsen", skriver Dalum på hjemmesiden om den spændende tilgang", skriver Dalum IF på klubbens hjemmeside - og det lyder jo ganske spændende, når "Tong" snart suser frem mellem villahækkene i Fruens Bøge og nærmeste matrikler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Inden ny lov er færdig: V og K i Odense vil aktivere indvandrere på fuld tid

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];