Annonce
Fodbold

Dalum i jammer inden lokalopgør

Jammerbugt i den pastelblå trøje er en kendt opponent for Dalums unge hold. Her ses Sebastian Lodahl kæmpe for Dalum i forårets kamp. Foto: Sugi Thiru
fynboerne tabte 0-3 i Jammerbugt og skal nu søge at rejse sig på lørdag hjemme mod Middelfart.

FODBOLD: Dalum tabte sang- og klanglos, som det hedder på germaniseret fodboldsprog, da fynboerne gæstede den traditionelt giftige hjemmebane i nordjyske Pandrup - hvor Jammerbugt hører til.

Jammerbugt sejrede 3-0, og det var blot sæsonens anden sejr til det nærmest evige 2. divisionshold.

Efter en halv times spil var det Max Møller, der sørgede for føringen, der også var stillingen ved pausen.

Efter pausen faldt afgørelsen på to minutter. først scorede Bardhec Bytygi, og kort efter scorede Morten Thomsen.

Dermed rykkede Jammerbugt op på 11 point - det samme antal som Dalum, der dog har en bedre målscore.

Dalum skal nu prøve at rejse sig i ugens løb, for på lørdag venter det attraktive lokalopgør hjemme mod Middelfart, der efter kun ét point i de seneste to kampe har hårdt brug for en sejr for at holde fast i topkampen.

- Jammerbugt-spillerne var langt mere aggressive og pågående end vores, og det blev altafgørende. Men det stod stadig kun 0-1 med et kvarter tilbage, men da vi så kom til det tidspunkt, hvor vi ville satse for at komme tilbage, laver vi en dum fejl på midten og bliver straffet til 2-0, sagde Dalum-træner Michael Jørgensen inden hjemturen, hvor humøret ikke just stod mål med det smukke sensommervejr.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Kerteminde

Naboer i oprør mod solcelleanlæg: 25 familier bliver fattigere for at gøre en rig mand rigere

Annonce