Annonce
Fodbold

Dalum i jammer inden lokalopgør

Jammerbugt i den pastelblå trøje er en kendt opponent for Dalums unge hold. Her ses Sebastian Lodahl kæmpe for Dalum i forårets kamp. Foto: Sugi Thiru
fynboerne tabte 0-3 i Jammerbugt og skal nu søge at rejse sig på lørdag hjemme mod Middelfart.

FODBOLD: Dalum tabte sang- og klanglos, som det hedder på germaniseret fodboldsprog, da fynboerne gæstede den traditionelt giftige hjemmebane i nordjyske Pandrup - hvor Jammerbugt hører til.

Jammerbugt sejrede 3-0, og det var blot sæsonens anden sejr til det nærmest evige 2. divisionshold.

Efter en halv times spil var det Max Møller, der sørgede for føringen, der også var stillingen ved pausen.

Efter pausen faldt afgørelsen på to minutter. først scorede Bardhec Bytygi, og kort efter scorede Morten Thomsen.

Dermed rykkede Jammerbugt op på 11 point - det samme antal som Dalum, der dog har en bedre målscore.

Dalum skal nu prøve at rejse sig i ugens løb, for på lørdag venter det attraktive lokalopgør hjemme mod Middelfart, der efter kun ét point i de seneste to kampe har hårdt brug for en sejr for at holde fast i topkampen.

- Jammerbugt-spillerne var langt mere aggressive og pågående end vores, og det blev altafgørende. Men det stod stadig kun 0-1 med et kvarter tilbage, men da vi så kom til det tidspunkt, hvor vi ville satse for at komme tilbage, laver vi en dum fejl på midten og bliver straffet til 2-0, sagde Dalum-træner Michael Jørgensen inden hjemturen, hvor humøret ikke just stod mål med det smukke sensommervejr.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce