Annonce
Fodbold

Dalum brød ond cirkel

Patrick Naundrup huggede bolden fra usikker Skovshoved-stopper og scorede til 1-0 for Dalum. Foto: Robert Hierath
Med sejr over Skovshoved er Dalum rustet til regulære bundbrag de kommende uger.

FODBOLD: Det ser ud til, at Dalum har timet det helt rigtigt. Efter syv kampe i træk med kun et enkelt point kunne man få bange anelser før starten på nedrykningsspillet og nøglekampen hjemme mod Skovshoved. De to klubber mødte hinanden for første gang i tyve år og Dalum fik hurtigt lukket kampen ved at være foran 2-0 allerede otte minutter før pausen. Mere skete der så ikke.

Og nu er Dalum fire point foran nedrykningsstregen og det hyggede 257 tilskuere sig gevaldigt over i sollyset.

Målræven Patrick Naundrup lå og lurede hele tiden og han blev i begyndelsen spillet meget direkte og det skabte stabilitet, at Rune Corfitzen var tilbage at styre forsvaret.

Ved en af fremspilningerne fik Naundrup ikke helt fat i bolden, men Skovshoved-stopperen Mads Kirkegaard missede herefter en nem tæmning, så Patrick Naundrup kunne stryge alene mod målmanden og sikkert sætte kuglen ind til 1-0.

Skovshoved havde det ofte svært med Dalums fine spilkunst og efter skarpe driblinger uden for "skovsernes" felt blev bolden spillet fladt til Mads Raben, der med en tør indersiden satte bolden ned fladt i nærmeste målhjørne til 2-0.

Sejren betyder, at Dalum bytter plads med Skovshoved og nu venter endnu flere vitale kampe på Anders Nielsens mandskab.

Først på lørdag ude mod Odder, så hjemme mod Kjellerup inden lokalbraget på udebane mod TPI. Alle tre kommende modstandere ligger under nedrykningsstregen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce