Annonce
Fodbold

Dalum ansætter chefen som træner

Dalums nye cheftræner bliver Michael Jørgensen, der før har været cheftræner i Morud og senere assistent i Næsby, inden turen gik til sportschef-jobbet i Dalum. Til højre assistenttræner Morten Christensen, der ikke for ingenting bærer tilnavnet "Lange". Foto: Robert Hierath
Sportschef Michael Jørgensen skal efter sommerferien afløser cheftræner Anders Nielsen. Morten Christensen fortsætter som assistenttræner. Dalum skal i de to sidste runder i 2. division prøve at redde sig fri af nedrykning.

Fodbold: Mens Dalum bereder sig på de afgørende og sidste par runder i 2. divisions nedrykningsspil, har klubben fået fremtidens trænerduo på plads.

Det har i en del uger været et faktum, at cheftræner Anders Nielsen stopper i jobbet efter dette forår.

Afløseren bliver den nuværende sportschef Michael Jørgensen, 48, der bærer det klingende tilnavn "Pep" - vel både for nemheds skyld og for at give mindelser om den mere berømte træner Guardiola i Manchester City.

- Når spillerne møder efter sommerferien medio juli måned for at kunne forberede sig på den kommende sæson, som vi naturligvis håber og tror på fortsat bliver i 2. division, er det et par velkendte herrer, der skal lede holdet, siger Dalum IF's seniorformand Jan Hansen.

Michael Jørgensen kender i den grad til rummelen mellem villahækkene og fruens gamle bøge i Dalum. Tidligere har Michael Jørgensen været assisterende træner for Kristoffer Johannsen, der for nogle sæsoner førte klubben op i 2. division efter en hård duel med ikke mindst B1909. Johannsen står nu i spidsen for Næsbys tophold i Danmarksserien.

- Michael Jørgensen er om nogen manden bag den foryngelseskur af vort divisionshold, som klubben har ønsket i de seneste sæsoner, så det giver virkelig god mening, at han nu også skal stå i spidsen for divisionsholdet også på grønsværen.

Annonce

- Nogle store fodspor

Michael Pep Jørgensen udtaler:

- Det er med stor respekt og ydmyghed, at jeg overtager posten som cheftræner. Det er nogle store fodspor jeg skal træde i, og det kaster mig på sin vis direkte ind på øretævernes holdeplads. Det gør jeg dog med en motivation og ærgerrighed samt forventning om at kunne løse opgaven.

- Det har jo været en atypisk situation, hvor jeg i mit virke som sportschef har været i gang med sondering og samtaler med potentielle cheftrænere i en længere periode. Under processen får jeg så en uventet henvendelse og forespørgsel fra klubbens sportslige ledelse om, at de peger på mig til at tage over efter Anders Nielsen.

- Den melding skulle lige bearbejdes et par døgn, da jeg var fokuseret på at finde en ekstern afløser til trænerposten. Min involvering i processen blev herefter mere tilbagetrukket og den endelige beslutning blev overladt til Dalum IFs ledelse.

En af få muligheder

Michael Jørgensen fortsætter:

- Der er så få muligheder for at være med på dette her i niveau i Odense, så jeg føler, at dette skal forfølges. Jeg kender truppen virkelig godt, ligesom jeg har samarbejdet med assistent Morten Christensen både tidligere og nu gennem det seneste år. Vi går ind til en kommende sæson, som bliver meget krævende, hvad enten den hedder division eller Danmarksserien med en ekstra nedrykker/færre oprykker, og der er ingen tvivl om, at vi skal være endnu bedre end i den nuværende sæson, hvor vi håber og tror på at vi kan redde vores divisionsstatus.

- Det er en voldsom opgave, men også en drivkraft for mig. Det vil være utopi at forvente et totalt forvandlet Dalum hold til efteråret, men jeg har naturligvis nogle ideer til, hvordan vi kan udvikle os yderligere, og dem vil jeg sammen med Morten forsøge at implementere. Vi holder naturligvis fat i det vi er dygtige til, og så skruer vi på de knapper der giver mening”.

Dalum melder samtidig, at assistenttræner Morten Christensen med tilnavnet "Lange" fortsætter. Morten Christensen roses for især at have tilført holdet meget i den defensive del. Assistenten har spillet i hundredvis af divisionskampe for B1913, Horsens og HB Køge og ligeledes rundet norsk fodbold på højeste niveau.

Dalum-ledelsen tilføjer, at alle kræfter nu sættes ind på at redde divisionsholdet fra nedrykning. Dalum er tre point over nedrykningsstregen. Fra oven er det Odder, TPI, Kjellerup og Marienlyst, der ligger under stregen. De to sidstnævnte er allerede sikre på nedrykning.

Dalum får på lørdag klokken 14.00 besøg af Vejgaard, som har klaret frisag. En sejr mod Vejgaard kan meget vel være nok til en redningskrans. Det vil være fornuftigt at gå efter, for Dalum skal i sidste runde på besøg hos Marienlyst, der i den evindelige kamp om spillere vil have interesse i at trække Dalum med ned i Danmarksserien.

TPI får på samme tid lørdag besøg af Avarta og kan med en sejr for alvor give sig habile kort på hånden i kampen mod nedrykning.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce