Annonce
Odense

Dagplejemor med nye idé: Tilbyder at hente børn i ladcykel

Dagplejemor Vivi Rasmussen skal som et forsøg hente sine dagplejebørn hver morgen i sin ladcykel. "Trilledagpleje" kalder man forsøget, der i første omgang skal testes af i to måneder. Foto: Odense Kommune
En ny "Odense-model" kalder børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R) tilbuddet fra dagplejemor Vivi Rasmussen, der vil hente dagplejebørnene i sin ladcykel.

Odense: Der er vel nærmest tale om en win-win-løsning, når dagplejemor Vivi Rasmussen nu gør et forsøg med at tilbyde, at hente sine dagplejebørn om morgenen i sin ladcykel. Dels imødekommer det mange travle børnefamiliers store ønske om at kunne aflevere børnene ved fordøren, og dels er det en energineutral grøn transport til dagplejen.

Den kommunale dagpleje står bag forsøget, som man kalder "trilledagpleje", og dagplejer Vivi Rasmussen har som den første lavet en frivillig aftale med forældrene til de børn, som hun har i dagpleje, om at hente børnene på deres hjemadresse i sin ladcykel.

- Selvfølgelig kan det være lidt koldere her om morgenen klokken 6.30, men jeg tror, at det bliver en god frisk start på dagen for os alle. Jeg er spændt på at komme i gang med trilledagplejen - og forældrene siger, at det kommer til at lette dem i hverdagen, siger Vivi Rasmussen.

FNs verdensmål

Hos Odense Kommune håber børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R), at forsøget bliver en succes, der vil inspirere andre dagplejere og forældet til at indgå lignende aftaler.

- FN's verdensmål kan synes abstrakte og fjerne fra hverdagen. Trilledagplejen er en konkret og lavpraktisk måde at bidrage til målene om mere sundhed, bedre klima og bæredygtige byer. Trilledagplejen gør det lettere for travle småbørnsfamilier at vælge cyklen til arbejde frem for bilen, som måske ellers er mest praktisk, når lillebror skal afleveres i dagplejen, før storesøster skal ind i børnehaven og mor eller far skal videre på job, siger Susanne Crawley Larsen.

Annonce

Trafikpædagogik

Dagplejemor Vivi Rasmussen har indledt forsøget med "trilledagpleje" og i første omgang testes forsøget i et par måneder sammen med forældrene.

Viser erfaringerne, at det er en succes, har lederen af Dagpleje Vest i Odense, Svend Degn, planer om at udbrede tilbuddet til flere andre dagplejere.

- Udover det bæredygtige element i trilledagplejen, giver det pædagogisk også god mening. Børnene får en begyndende forståelse for trafikreglerne, og der er meget fællesskab i at sidde i cykelvognen. Det er dog vigtigt at sige, at det skal være en frivillig og fleksibel ordning, siger Svend Degn.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Se alle billederne: Bruger millioner på lækre detaljer i renovering af Ulriksholm Slot: Møblerne er til gengæld Ikea og genbrug

Danmark

Mandagens coronatal: 40.348 smittede det seneste døgn - yderligere 81 er blevet indlagt

Annonce
Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Kritik af dybe kratere i asfalten ved testcenter: Skal folk have ødelagt deres biler eller falde?

Erhverv For abonnenter

Mange millioner til robotfirma: Lars-Peters robot er rykket op i en ny division

Nordfyn

Transformatorstation i flammer:  Over 1000 fynboere ramt af strømafbrydelse

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

14 dages ventetid på hjælp til Mit-ID: Hvorfor sparer I på Borgerservice, spørger utilfreds borger

Regeringen varsler lempelser: Her er restriktionerne, som eksperter er klar til at sige farvel til

Nordfyn For abonnenter

Ingen bed på en billig byggegrund i Hårslev: Se listen over, hvad en grund koster i de nordfynske byer

Danmark

Mandagens coronatal: 40.348 smittede det seneste døgn - yderligere 81 er blevet indlagt

Remoulade-gigant investerer 50 millioner: Nyt byggeri gavner både miljø og bundlinje

Kerteminde

Fanget på video: Ukendt mand brugte vinkelsliber til at stjæle skoleelevs Puch Maxi

Vanvittig diskussion om skuespillere: Kun en jøde må spille jøde, og kun en transkønnet må spille transkønnet

OB

OB lejer omgående Moses Opondo ud til AC Horsens i foråret - AC Horsens vil bruge ham til at rykke tilbage i Superligaen

Odense For abonnenter

Lokalplanen ændret: Åbner mulighed for kæmpe byggeri tæt på stadion

Nyborg

Fagforeninger: Flere sager om krænkelser i Nyborg Kommune

Annonce