Annonce
Odense

Dagligvarer: Fyns bedste Rema 1000 ligger på hjørnet af Skibhusvej og Sandhusvej.

Købmand Thomas Berthelsen flankeret af regionschef Lars Dybdal til venstre og salgsdirektør Mads Nysted. PR-foto

Skibhus: Fyns bedste Rema 1000 ligger på hjørnet af Sandhusvej og Skibhusvej. 8.400 Rema 1000-ansatte fejrede søndag 25-års jubilæet for kæden i Danmark ved en fest i Boxen i Herning. Et af aftenens store indslag var kåringen af den bedste butik i hver af kædens 13 regioner. En af vinderne blev butikken yderst i Skibhuskvarteret.

Regionschef Lars Dybdal fremhæver skibhus-butikkens generelt meget høje standard og kundeservice som to vigtige faktorer, der har betydning for kåringen.

Han fremhæver også den 33-årige købmand Thomas Berthelsen, der også har svært ved at få armene ned efter kåringen.

- Det er knap to år siden, jeg overtog butikken. Tingene er virkeligt gået stærkt. Det er en fantastisk personalegruppe, som i den grad gør forskellen, siger han.

I 2018 blev butikken kåret som vinder af Landbrug & Fødevarers Frugt- og Grøntpris, og derudover blev butikken i 2018 kåret af Best of Odense som vinder i kategorien service. /SH

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce