Annonce
Kerteminde

Dagens turist: Tysk par kom tilbage efter ti år - Nu må I snart modernisere den marina

- Der er ikke sket meget i byen siden vi var her sidst for 10 år siden, konstarere Karin og Rheinhardt Bohse, der er kommer sejlende til Kerteminde fra Kiel. Foto: Helle Nordström
Det er 10 år siden, familien Bohse sidst var i Kerteminde. Det var ikke udelukkende et glædeligt gensyn

Kerteminde: - Isene i Trollegade er her heldigvis stadigvæk. Ja faktisk er alting nærmest, som da vi var her sidst - der sker ikke meget udvikling i Kerteminde.

Rheinhardt og Karin Bohse - henholdsvis 69 og 70 år - er i Kerteminde for første gang i 10 år. Men det er desværre ikke udelukkende et glædeligt gensyn.

- Havneområdet det er ikke kønt. Tidligere var der lidt liv, men nu er det ligesom dødt - der er ingen atmosfære, bemærker Rheinhardt Bohse.

- Den marina må I snart modernisere, tilføjer Karin Bohse.

Bohse-parret kommer fra Kiel, og de er sejlet hertil i en Dehler 39. I deres yngre dage kom de tit til Kerteminde, men for 10 år siden blæste de inde, og så fik de nok af Kerteminde for en tid.

Men i år førte ferieruten lige forbi, og så valgte de at lægge til i Kerteminde i tre dage.

- Det er ikke så tit, vi går nordpå i Storebælt længere, efter at broen er bygget, for med vores mast skal vi jo ud og sejle under hængebroen, forklarer Rheinhardt Bohse.

Men selvom parret ikke er så imponerede af marinaen og havneområdet, så nyder de den indre by med de velbevarede huse. Og spørger man dem om den skønneste plet - så falder svaret prompte: Lillestranden.

Annonce

Vi tager pulsen på kommunens glade gæster

Nordøstfyn: Solen skinner (de fleste dage), vandet er lækkert, isvaflerne frister, og byen myldrer med glade gæster, der er kommet fra nær og fjern.

Men hvor kommer de fra? Og hvorfor valgte de lige Kerteminde? Er der noget, de er blevet skuffet over?

Vi benytter i den kommende tid lejligheden til at præsentere turisterne for den nysgerrige mikrofon og får et blik på vores dejlige område set med øjne udefra.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Michelin misser Fyn endnu engang

Læserbrev

Debat: Lad os gøre Ærø til affaldsfrit samfund i 2030

Læserbrev: Ærø dækker et geografisk overskueligt område. Det giver muligheder, som vi bør udnytte. Administrativt er vi en kommune i samme ret som landets øvrige 97 kommuner, men også på det punkt er Ærø med 6.000 indbyggere mere overskueligt end for eksempel nabokommunerne Sønderborg og Svendborg, med omkring 50.000 indbyggere. Ærø har en unik mulighed for at blive modelsamfund for andre kommuner, vi kan lave forsøg og eksperimenter i kommunalt regi, som kan gøre os til frontløbere og inspirere andre. Jeg synes vi skal give Ærø videre til vores børn mindst lige så frodigt og rent, som vi overtog øen fra vores forfædre. Affald - de første ca. 15 år, jeg boede på Ærø, blev affaldsbjerget i Husmarken fordoblet. Nu sender vi vores affald til forbrænding i Svendborg - ude af øje, ude af sind. Da mine oldeforældre var børn, var der ikke noget der hed affald. Jo, selvfølgelig var der det, men det var ikke affald der blev dynget op på lossepladser eller brændt af, det indgik i naturens kredsløb som gødning eller blev genanvendt. De havde heller ikke de mængder af emballage, som fylder min skraldespand, før det bliver kørt og sejlet til Svendborg. Hvis vi vil, kunne Ærø blive det første (næsten) affaldsfrie samfund i Danmark. Vi kunne informere hinanden massivt om hvilke emballagetyper og produkter der kan genanvendes og samle dem behørigt ind - disse vil være en ressource, der kunne sorteres og raffineres på Ærø. Det er teknisk muligt at indføre afregning af dagrenovation efter vægt, så blev det billigere for dem der tænker i genanvendelse når de køber varer og sorterer effektivt, eller bare har lidt affald, og det ville blive dyrere for dem, der fylder meget i beholderen til forbrænding. Organisk affald kunne hjemmekomposteres, eller vi kunne producere biogas. Mulighederne er mange, og vi kan, hvis vi vil. Jeg synes, vi skal sætte en ambition om, at Ærø er et affaldsfrit samfund i 2030.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod sig

Annonce