Annonce
Kerteminde

Dagens turist: Tysk par kom tilbage efter ti år - Nu må I snart modernisere den marina

- Der er ikke sket meget i byen siden vi var her sidst for 10 år siden, konstarere Karin og Rheinhardt Bohse, der er kommer sejlende til Kerteminde fra Kiel. Foto: Helle Nordström
Det er 10 år siden, familien Bohse sidst var i Kerteminde. Det var ikke udelukkende et glædeligt gensyn

Kerteminde: - Isene i Trollegade er her heldigvis stadigvæk. Ja faktisk er alting nærmest, som da vi var her sidst - der sker ikke meget udvikling i Kerteminde.

Rheinhardt og Karin Bohse - henholdsvis 69 og 70 år - er i Kerteminde for første gang i 10 år. Men det er desværre ikke udelukkende et glædeligt gensyn.

- Havneområdet det er ikke kønt. Tidligere var der lidt liv, men nu er det ligesom dødt - der er ingen atmosfære, bemærker Rheinhardt Bohse.

- Den marina må I snart modernisere, tilføjer Karin Bohse.

Bohse-parret kommer fra Kiel, og de er sejlet hertil i en Dehler 39. I deres yngre dage kom de tit til Kerteminde, men for 10 år siden blæste de inde, og så fik de nok af Kerteminde for en tid.

Men i år førte ferieruten lige forbi, og så valgte de at lægge til i Kerteminde i tre dage.

- Det er ikke så tit, vi går nordpå i Storebælt længere, efter at broen er bygget, for med vores mast skal vi jo ud og sejle under hængebroen, forklarer Rheinhardt Bohse.

Men selvom parret ikke er så imponerede af marinaen og havneområdet, så nyder de den indre by med de velbevarede huse. Og spørger man dem om den skønneste plet - så falder svaret prompte: Lillestranden.

Annonce

Vi tager pulsen på kommunens glade gæster

Nordøstfyn: Solen skinner (de fleste dage), vandet er lækkert, isvaflerne frister, og byen myldrer med glade gæster, der er kommet fra nær og fjern.

Men hvor kommer de fra? Og hvorfor valgte de lige Kerteminde? Er der noget, de er blevet skuffet over?

Vi benytter i den kommende tid lejligheden til at præsentere turisterne for den nysgerrige mikrofon og får et blik på vores dejlige område set med øjne udefra.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce