Annonce
Kerteminde

Dagens turist: Tysk par kom tilbage efter ti år - Nu må I snart modernisere den marina

- Der er ikke sket meget i byen siden vi var her sidst for 10 år siden, konstarere Karin og Rheinhardt Bohse, der er kommer sejlende til Kerteminde fra Kiel. Foto: Helle Nordström
Det er 10 år siden, familien Bohse sidst var i Kerteminde. Det var ikke udelukkende et glædeligt gensyn

Kerteminde: - Isene i Trollegade er her heldigvis stadigvæk. Ja faktisk er alting nærmest, som da vi var her sidst - der sker ikke meget udvikling i Kerteminde.

Rheinhardt og Karin Bohse - henholdsvis 69 og 70 år - er i Kerteminde for første gang i 10 år. Men det er desværre ikke udelukkende et glædeligt gensyn.

- Havneområdet det er ikke kønt. Tidligere var der lidt liv, men nu er det ligesom dødt - der er ingen atmosfære, bemærker Rheinhardt Bohse.

- Den marina må I snart modernisere, tilføjer Karin Bohse.

Bohse-parret kommer fra Kiel, og de er sejlet hertil i en Dehler 39. I deres yngre dage kom de tit til Kerteminde, men for 10 år siden blæste de inde, og så fik de nok af Kerteminde for en tid.

Men i år førte ferieruten lige forbi, og så valgte de at lægge til i Kerteminde i tre dage.

- Det er ikke så tit, vi går nordpå i Storebælt længere, efter at broen er bygget, for med vores mast skal vi jo ud og sejle under hængebroen, forklarer Rheinhardt Bohse.

Men selvom parret ikke er så imponerede af marinaen og havneområdet, så nyder de den indre by med de velbevarede huse. Og spørger man dem om den skønneste plet - så falder svaret prompte: Lillestranden.

Annonce

Vi tager pulsen på kommunens glade gæster

Nordøstfyn: Solen skinner (de fleste dage), vandet er lækkert, isvaflerne frister, og byen myldrer med glade gæster, der er kommet fra nær og fjern.

Men hvor kommer de fra? Og hvorfor valgte de lige Kerteminde? Er der noget, de er blevet skuffet over?

Vi benytter i den kommende tid lejligheden til at præsentere turisterne for den nysgerrige mikrofon og får et blik på vores dejlige område set med øjne udefra.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Det var mit livs sværeste skilsmisse, fortæller Helle Virkner

1994 Det var mit livs sværeste skilsmisse, bekender Helle Virkner langt henne i sin meget langstrakte erindringsbog ”Hils fra mig og kongen”, der udkommer i dag. Talen er om opbruddet i 1973 fra ægteskabet med Jens Otto Krag. Der havde været for mange kvinder i hans liv sammen med hende. Beviserne forelå. Han bekræftede dem selv, samtidig med at han holdt fast ved, at hun stadig var hans elskede Helle, genstanden for de varmeste kærlighedserklæringer i gengivne breve. Disse private ytringer til indehaveren af vekslende kælenavne er trykt med fremhævet skrift. Det gælder også digte, han skrev til sin Helle: ” ..thi dagens glæde skal kappes med længslen efter næste nats lidenskabelige hvile”. 1969 Samtidig med, at flere jyske byer undersøger mulighederne for flyforbindelse til Hamborg, foregår der for tiden en række undersøgelser om flyvning mellem Odense og Aalborg. Tanken om en flyrute mellem Odense og Aalborg er ikke af ny dato. Den har været drøftet adskillige gange, og hovedårsagen til, at spørgsmålet er rejst, er Statsbanernes stædige vægring ved at lade de to hurtigste lyntog i forbindelsen til og fra Aalborg, ”Limfjorden” og ”Nordjyden”, standse i Odense. Flere fynske industrivirksomheder har forhandlet med flyselskabet Bel Air i Odense om muligheden for at få etableret en fast rute til Aalborg, og selskabet har ansøgt om tilladelse til flyruten med foreløbig tre ugentlige dobbeltture. 1944 Generaldirektoratet for statsbanerne meddeler, at der indtil videre kun bliver sejlet to daglige færgeture over Storebælt i hver retning. Det betyder, at der kun vil være to togforbindelser fra Odense til Sjælland kl. 6.10 og kl. 11.50. Under hensyn til indskrænkelserne i tog- og færgedriften henstiller generaldirektoratet meget indtrængende til befolkningen om kun at foretage de allernødvendigste rejser mellem landsdelene. Forbindelserne mellem Odense og Jylland bliver indtil videre uændrede. Men indskrænkelserne i færgedriften vil formentlig betyde, at adskillige rejsende fra Jylland mod København vil foretrække at overnatte i Odense og rejse videre med det tidlige morgentog.

Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Odense For abonnenter

Odense Kommune betalte for hotel, rejser og en konsulentrapport: Så meget kostede falleret tour-drøm

Annonce