Annonce
Kerteminde

Dagens turist: Kommer fra Jylland og København - samles i Kerteminde hos Amanda

Fra venstre ses Leif Ramussen fra Rødekærsbro i Jylland. Ved siden af står Jonna Hansen fra Ballerup, og ved hendes side står Gurli Rasmussen fra Rødekærsbro i Jylland. Længst mod højre ses Ove Hansen fra Ballerup. Foto: Amanda Flyvbjerg
To kommer fra Ballerup, to fra Rødekærsbro i Jylland. På Fyn mødes Ove Hansen og Jonna Hansen og Gurli og Leif Rasmussen for at nyde sommeren. Mandag er turen gået til Kerteminde for at hilse på Amanda.

Kerteminde: En arm bliver løftet og højre hånds pegefinger bliver strakt ud. Fingeren udpeger en høj statue. Kertemindes Amanda.

Det er Ove Hansen fra Ballerup, der har taget sin svoger og svigerinde under armen for at vise dem byen og den velkendte statue. For 56 år siden boede han i Odense og har været i Kerteminde adskillige gange siden.

- Vi har sommerhus ved Hasmark Strand og kan godt lide at komme rundt på Sydfyn. I dag har vi så taget en dag ud af kalenderen for at klappe Amanda, siger Ove Hansen.

Det er svigerinden, Gurli Rasmussen, fra Rødekærsbro i Jylland, der har foreslået turen forbi statuen.

- Jeg har været forbi og klappe hende én enkelt gang før. Kerteminde er bare en flot by, siger Gurli Rasmussen, der fremhæver havnen som noget af det bedste ved Kerteminde.

For turguiden, Ove Hansen, er det atmosfæren, der får ham lokket tilbage til byen.

- Den er fantastisk. Vi er her for at snuse atmosfæren ind, siger han og bliver bakket op af svoger, Leif Rasmussen, der også har rosende ord om de anarkistiske parkeringsforhold i byen.

- Det er sjældent, at man er et sted, hvor man kan parkere alle steder uden, at det koster penge, siger Leif Rasmussen.

Hvad er det værste så ved Kerteminde?

- Jeg kan ikke sætte en finger på noget. Der er ikke noget dårligt, siger Ove Hansen.

Annonce

Vi tager pulsen på kommunens glade gæster

Nordøstfyn: Solen skinner (de fleste dage), vandet er lækkert, isvaflerne frister, og byen myldrer med glade gæster, der er kommet fra nær og fjern.

Men hvor kommer de fra? Og hvorfor valgte de lige Kerteminde? Er der noget, de er blevet skuffet over?

Vi benytter i den kommende tid lejligheden til at præsentere turisterne for den nysgerrige mikrofon og får et blik på vores dejlige område set med øjne udefra.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Ikke opdaterede medicinlister og manglende dokumentation: Derfor fik Langeskov Hjemmepleje et påbud - og sådan efterleves det

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Brug din tid på Balslev

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce