Annonce
Kerteminde

Dagens turist: Kommer fra Jylland og København - samles i Kerteminde hos Amanda

Fra venstre ses Leif Ramussen fra Rødekærsbro i Jylland. Ved siden af står Jonna Hansen fra Ballerup, og ved hendes side står Gurli Rasmussen fra Rødekærsbro i Jylland. Længst mod højre ses Ove Hansen fra Ballerup. Foto: Amanda Flyvbjerg
To kommer fra Ballerup, to fra Rødekærsbro i Jylland. På Fyn mødes Ove Hansen og Jonna Hansen og Gurli og Leif Rasmussen for at nyde sommeren. Mandag er turen gået til Kerteminde for at hilse på Amanda.

Kerteminde: En arm bliver løftet og højre hånds pegefinger bliver strakt ud. Fingeren udpeger en høj statue. Kertemindes Amanda.

Det er Ove Hansen fra Ballerup, der har taget sin svoger og svigerinde under armen for at vise dem byen og den velkendte statue. For 56 år siden boede han i Odense og har været i Kerteminde adskillige gange siden.

- Vi har sommerhus ved Hasmark Strand og kan godt lide at komme rundt på Sydfyn. I dag har vi så taget en dag ud af kalenderen for at klappe Amanda, siger Ove Hansen.

Det er svigerinden, Gurli Rasmussen, fra Rødekærsbro i Jylland, der har foreslået turen forbi statuen.

- Jeg har været forbi og klappe hende én enkelt gang før. Kerteminde er bare en flot by, siger Gurli Rasmussen, der fremhæver havnen som noget af det bedste ved Kerteminde.

For turguiden, Ove Hansen, er det atmosfæren, der får ham lokket tilbage til byen.

- Den er fantastisk. Vi er her for at snuse atmosfæren ind, siger han og bliver bakket op af svoger, Leif Rasmussen, der også har rosende ord om de anarkistiske parkeringsforhold i byen.

- Det er sjældent, at man er et sted, hvor man kan parkere alle steder uden, at det koster penge, siger Leif Rasmussen.

Hvad er det værste så ved Kerteminde?

- Jeg kan ikke sætte en finger på noget. Der er ikke noget dårligt, siger Ove Hansen.

Annonce

Vi tager pulsen på kommunens glade gæster

Nordøstfyn: Solen skinner (de fleste dage), vandet er lækkert, isvaflerne frister, og byen myldrer med glade gæster, der er kommet fra nær og fjern.

Men hvor kommer de fra? Og hvorfor valgte de lige Kerteminde? Er der noget, de er blevet skuffet over?

Vi benytter i den kommende tid lejligheden til at præsentere turisterne for den nysgerrige mikrofon og får et blik på vores dejlige område set med øjne udefra.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Opsang til regeringen: Det haster med at afværge trængsel på Lillebælt

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1995: Mand anholdt for ni sexoverfald i Odense

1995 Kriminalpolitiet anholdt kort før kl. 21 i aftes en 37-årig mand fra Odense, som foreløbig mistænkes for at være gerningsmand til ni sexoverfald på kvinder i Odense. Manden, der havde set tv sammen med nogle bekendte, ringende ved 19.30-tiden selv til politiet og fortalte, at det var ham, der onsdag cyklede ind i en 17-årig skolepige på cykelstien bag Haustrups Fabrikker. Han havde genkendt sig selv efter det signalement, som TV 2 havde sendt ud i Nyhederne kl. 19. Den 37-årige tilstod, at det var ham, der havde påkørt den 17-årige pige, men at der var tale om et færdselsuheld. Ifølge pigens forklaring havde den anholdte indhentet og væltet hende på cykelstien men stak af, da hun skreg op. 1970 De to unge odenseanere Peter Sindberg og Bjarne Hildebrandt, der stod som arrangører af beatkoncerten med Jethro Tull i Fyens Forum i fredags, præsenterer en ny koncert allerede på lørdag med den københavnske trio Young Flowers og guitaristen Peter Thorup, der er tidligere medlem af gruppen Beefeaters. Efter forhandling med teaterchef Kai Wilton gennemføres koncerten på Odense Teater som en ”Midnight Session”, der begynder kl. 23.30 og foruden Young Flowers også byder på Otte Franckers kvartet. I øvrigt ligger det nu fast, at den engelske beatgruppe Procul Harum giver koncert i Odense den 19. februar. Koncerten arrangeres i samarbejde med impressario Steen Wittrock. 1945 I Middelfart udviklede der sig rene skandalescener, da kommunen i går åbnede for salget af de kommunale tørvereserver. Praktisk talt alle husstande i byen søgte at sikre sig de tre sække med 40 kilo tørv, som der kunne udleveres, og der opstod vildt slagsmål for at komme frem til udleveringsstedet. Den voldsomme tilstrømning kom helt bag på kæmnerkontoret, der inden for et angivet tidsrum havde åbent for salget. Kvinder og mænd i hundredvis løb storm mod rådhuset, og i løbet af få øjeblikke var alt kaos med råb og skrig fra menneskemængden, hvor der blev puffet og slået med knytnæver. En dame besvimede og en mand fik sin hånd så stærkt læderet, at han måtte under lægehandling.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];