Annonce
Kerteminde

Dagens Turist: Kerteminde er 'kjempe' hyggelig

Hilde og Björn Petterson er sammen med sønnen Matthias flyttet ind på Camp Hverringe i tre dage. Derfra går turen videre til Odense. Vi mødte dem på Vikingemuseet i Ladby, hvor de prøvede sig selv på legepladsen. Foto: Helle Nordström
Dagens turister var kommet hele vejen fra Bergen, og de kommer gerne igen en anden gang

Ladby: Mor og far, Hilde og Bjørn Petterson, samt sønnen Matthias er i Kerteminde for første gang - men det bliver næppe sidste.

- Kerteminde er en kjempe dejlig by, og det er så hyggeligt med alle de smukke små huse, er de enige om.

Den lille familie kommer fra Bergen, og er i Danmark en gang om året for at besøge deres venner i Liseleje.

- I år foreslog de, at vi skulle besøge Kerteminde, fordi der er smukke landskaber og hyggelige mennesker, og fordi der er Fjord & Bælt, fortæller Hilde Petterson.

Parret, der er kørende i autocamper, har bestemt ikke fortrudt, at de fulgte vennernes råd:

- Bare turen op til Camp Hverringe var utrolig smuk. Fantastisk med alle de små huse, siger Bjørn Petterson.

- Og så jeres teletaxa, det var da smart. Vi brugte det søndag aften ind til Kerteminde, for ikke at skulle pakke autocamperen for en bytur, og det virkede helt perfekt.

Annonce

Venner i fire generationer

For de voksne er det de små huse både i byen og ude på landet, der er det bedste, de har oplevet. For Matthias er det uden konkurrence Fjord & Bælt.

De kan ikke komme i tanker om noget negativt, bortset fra at Matthias synes, der er for mange edderkopper på campingpladsen.

De er alle tre enige om, at de "voldsomt gerne" kommer til Kerteminde igen.

- Vi er jo i Danmark hvert år for at besøge vore venner i Liseleje - det er fjerde generation, familierne er venner, fortæller Bjørn Petterson.

- Vores bedsteforældre blev venner, så var vore forældre venner, nu er vi venner, og børnene har tydeligvis tænkt sig at følge traditionen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Annonce