Annonce
Kerteminde

Dagens turist: - Der kører mange biler, så der er ikke meget plads, hvor vi kan gå

Karl og Filippa Lid-Bojsen synes rigtig godt om Kerteminde og området omkring. Her kan de bade og spise is. Foto: Mette Louise Fasdal

Kerteminde: Det er rigtig sommerlummert.

Otteårige Filippa Lid-Bojsen sidder derfor på en bænk i skyggen foran Vaffelhuset i Kerteminde med sin lillebror, Karl på tre år, og sin mor, Lise.

Far Andreas er gået ud for at handle, og imens snupper resten af familien en is i Trollegade.

Til dagligt bor familien i København K, men i denne uge er de på sommerferie. De bor i sommerhus på Fynshoved, som de har lånt af noget familie.

I uge syv, hvor børnene havde vinterferie, havde de også lånt sommerhuset, og de synes så godt om området, at de gerne ville tilbage.

- Her er simpelthen så utrolig hyggeligt, siger Lise.

Familien kom i begyndelsen af ugen og tager hjem på lørdag.

- Vi nyder det virkelig, for der er så dejligt på Fynshoved. Her bader vi også gerne, fortæller Lise.

Orange armbånd på børnenes håndled afslører også, at de har været en tur i Fjord&Bælt. Det er anden gang, at de har besøgt stedet, og ligesom sidst er de alle vældige begejstrede.

Det eneste punkt, hvor Lise kan være lidt pernitten, som hun selv udtrykker det, er, at der kører biler i Langegade.

- Jeg synes, at der kører mange biler, og der er ikke meget plads, hvor vi kan gå. Derfor skal jeg hele tiden passe på børnene, føler jeg.

- Men det er altså det eneste, som jeg kan synes, er lidt negativt, påpeger hun.

Annonce

VI TAGER PULSEN PÅ KOMMUNENS GLADE GÆSTER

Solen skinner (de fleste dage), vandet er lækkert, isvaflerne frister, og byen myldrer med glade gæster, der er kommet fra nær og fjern.

Men hvor kommer de fra? Og hvorfor valgte de lige Kerteminde? Er der noget, de er blevet skuffet over?

Vi benytter i den kommende tid lejligheden til at præsentere turisterne for den nysgerrige mikrofon og får et blik på vores dejlige område set med øjne udefra.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Annonce