Annonce
Kerteminde

Dagens Turist: De bor i Langeskov og tager på sommerferie i Kerteminde

I Jane og René Erbs telt blander en duft af noget salt og røget sig med lyden af regndråber, der rammer teltets top. På bordet står middagsmaden - æggekage og bacon - klar. For campisterne, der er fast inventar på Kerteminde Camping fra april til sæsonens slut, er lidt regnvejr ikke et problem.- Som Kim Larsen sagde "vejret er godt, så længe vi kan trække det", siger René Erbs.
Hvorfor rejse verden rundt på sommerferie, når man kan være tæt på familie og venner i Kerteminde og omegn? Jane og René Erbs fra Langeskov holder ferie på Kerteminde Camping og i år kan de tilmed fejre sølvbryllup på campingpladsen.

Kerteminde: - Han hedder Zimba. Som fra Løvernes Konge.

Ordene kommer fra lille Nohr, mens han nusser en logrende hund. Nohr er på besøg hos sin bedstemor, Jane Erbs, og bedstefar, René Erbs, på Kerteminde Camping. I teltet får Nohr timer til at gå i leg med Zimba og bedsteforældrene fra Langeskov, mens mor er på arbejde.

Hvorfor har I valgt Kerteminde?

- Vi har været campister i Nordjylland i 21 år. Men i tre sæsoner har vi været her, for nu har vi børnebørn, og så trækker det hjemlige. Her er fred og ro. Det betyder meget for os. Gitte er også en skøn campingmutter. Og så er det skønt at være tæt på familie og venner, siger Jane Erbs, peger først mod venstre, så mod højre og beretter, at de udpegede campingvogne tilhører venner, der har været med til at sætte den lyserøde æresport, der er ved indgangen til teltet, op.

En æresport, der vidner om, at Jane og René Erbs kan fejre 25 år som mand og kone. Også her kommer campingpladsen ind i billedet. Lørdag fejrer familie og venner nemlig Hr. og Fru. Erbs sølvbryllup på det bare græsstykke foran teltet. Et kort stykke fra det, der defineres som det bedste ved Kerteminde af René Erbs.

- Kerteminde Nordstrand er en af de bedste i Danmark. Det er en fantastisk by.

Hvad er det værste ved Kerteminde?

- Hvis vi skal komme på noget, må det være, at de blå badeflag er sparet væk. Det er svært at komme på noget dårligt. Og det, der er, er ikke Kertemindes skyld, men det skyldes budgetter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Michelin misser Fyn endnu engang

Læserbrev

Debat: Lad os gøre Ærø til affaldsfrit samfund i 2030

Læserbrev: Ærø dækker et geografisk overskueligt område. Det giver muligheder, som vi bør udnytte. Administrativt er vi en kommune i samme ret som landets øvrige 97 kommuner, men også på det punkt er Ærø med 6.000 indbyggere mere overskueligt end for eksempel nabokommunerne Sønderborg og Svendborg, med omkring 50.000 indbyggere. Ærø har en unik mulighed for at blive modelsamfund for andre kommuner, vi kan lave forsøg og eksperimenter i kommunalt regi, som kan gøre os til frontløbere og inspirere andre. Jeg synes vi skal give Ærø videre til vores børn mindst lige så frodigt og rent, som vi overtog øen fra vores forfædre. Affald - de første ca. 15 år, jeg boede på Ærø, blev affaldsbjerget i Husmarken fordoblet. Nu sender vi vores affald til forbrænding i Svendborg - ude af øje, ude af sind. Da mine oldeforældre var børn, var der ikke noget der hed affald. Jo, selvfølgelig var der det, men det var ikke affald der blev dynget op på lossepladser eller brændt af, det indgik i naturens kredsløb som gødning eller blev genanvendt. De havde heller ikke de mængder af emballage, som fylder min skraldespand, før det bliver kørt og sejlet til Svendborg. Hvis vi vil, kunne Ærø blive det første (næsten) affaldsfrie samfund i Danmark. Vi kunne informere hinanden massivt om hvilke emballagetyper og produkter der kan genanvendes og samle dem behørigt ind - disse vil være en ressource, der kunne sorteres og raffineres på Ærø. Det er teknisk muligt at indføre afregning af dagrenovation efter vægt, så blev det billigere for dem der tænker i genanvendelse når de køber varer og sorterer effektivt, eller bare har lidt affald, og det ville blive dyrere for dem, der fylder meget i beholderen til forbrænding. Organisk affald kunne hjemmekomposteres, eller vi kunne producere biogas. Mulighederne er mange, og vi kan, hvis vi vil. Jeg synes, vi skal sætte en ambition om, at Ærø er et affaldsfrit samfund i 2030.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod sig

Annonce