Annonce
Kerteminde

Dagens Turist: De bor i Langeskov og tager på sommerferie i Kerteminde

I Jane og René Erbs telt blander en duft af noget salt og røget sig med lyden af regndråber, der rammer teltets top. På bordet står middagsmaden - æggekage og bacon - klar. For campisterne, der er fast inventar på Kerteminde Camping fra april til sæsonens slut, er lidt regnvejr ikke et problem.- Som Kim Larsen sagde "vejret er godt, så længe vi kan trække det", siger René Erbs.
Hvorfor rejse verden rundt på sommerferie, når man kan være tæt på familie og venner i Kerteminde og omegn? Jane og René Erbs fra Langeskov holder ferie på Kerteminde Camping og i år kan de tilmed fejre sølvbryllup på campingpladsen.

Kerteminde: - Han hedder Zimba. Som fra Løvernes Konge.

Ordene kommer fra lille Nohr, mens han nusser en logrende hund. Nohr er på besøg hos sin bedstemor, Jane Erbs, og bedstefar, René Erbs, på Kerteminde Camping. I teltet får Nohr timer til at gå i leg med Zimba og bedsteforældrene fra Langeskov, mens mor er på arbejde.

Hvorfor har I valgt Kerteminde?

- Vi har været campister i Nordjylland i 21 år. Men i tre sæsoner har vi været her, for nu har vi børnebørn, og så trækker det hjemlige. Her er fred og ro. Det betyder meget for os. Gitte er også en skøn campingmutter. Og så er det skønt at være tæt på familie og venner, siger Jane Erbs, peger først mod venstre, så mod højre og beretter, at de udpegede campingvogne tilhører venner, der har været med til at sætte den lyserøde æresport, der er ved indgangen til teltet, op.

En æresport, der vidner om, at Jane og René Erbs kan fejre 25 år som mand og kone. Også her kommer campingpladsen ind i billedet. Lørdag fejrer familie og venner nemlig Hr. og Fru. Erbs sølvbryllup på det bare græsstykke foran teltet. Et kort stykke fra det, der defineres som det bedste ved Kerteminde af René Erbs.

- Kerteminde Nordstrand er en af de bedste i Danmark. Det er en fantastisk by.

Hvad er det værste ved Kerteminde?

- Hvis vi skal komme på noget, må det være, at de blå badeflag er sparet væk. Det er svært at komme på noget dårligt. Og det, der er, er ikke Kertemindes skyld, men det skyldes budgetter.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce