Annonce
Kerteminde

Dagens turist: Camilla er kommet fra Polen til Kerteminde for tiende gang: - Det er et dejligt sted

Det er forskelligt, hvad Camilla og Amelia Laterska bruger deres tid på, når de holder ferie i Danmark. Men Kerteminde strand og jollehavnen er altid et sikkert hit. Foto: Amanda Flyvbjerg
På Kerteminde Strand har Camilla og Amelia Literska fra Polen trodset vejrets grå nuancer. Dagen turist kommer fra Polen, men kan et par danske ord efter ti besøg i Kerteminde.

Kerteminde: Havet spejler sig i himlens farve og danner sammen et gråt landskab. Menneskene er få på Kerteminde Strand, da en bil med polsk nummerplade triller over gruset og parkerer.

En kvinde og et barn kommer ud og har kurs mod vandet. Det er Camilla Literska og hendes 12-årige datter Amelia, der har taget turen fra Polen til Kerteminde og trodser det typisk danske sommervejr.

- Vi mangler bare det gode vejr nu, siger Camilla og konstaterer, at Kerteminde tager sig bedst ud, når byen er badet i solskin.

En kommentar, der sammen med brugen af et par danske ord, afslører, at den fynske by tidligere har været besøgt af Camilla og Amelia.

- Det er 10 gang, vi er her. Vi har familie her, og det er sommerferie i Polen nu, siger Camilla Literska.

Denne gang bruger de syv dage af ferien i Kerteminde.

Hvad er det bedste ved Kerteminde?

Det er et dejligt sted. Jollehavnen er især dejlig, siger Camilla.

Hvad er det værste ved Kerteminde?

- Jeg ved det ikke, lyder svaret efter en tøvende stund og et stort smil.

Annonce

Vi tager pulsen på kommunens glade gæster

Nordøstfyn: Solen skinner (de fleste dage), vandet er lækkert, isvaflerne frister, og byen myldrer med glade gæster, der er kommet fra nær og fjern.

Men hvor kommer de fra? Og hvorfor valgte de lige Kerteminde? Er der noget, de er blevet skuffet over?

Vi benytter i den kommende tid lejligheden til at præsentere turisterne for den nysgerrige mikrofon og får et blik på vores dejlige område set med øjne udefra.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Ikke opdaterede medicinlister og manglende dokumentation: Derfor fik Langeskov Hjemmepleje et påbud - og sådan efterleves det

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce