Annonce
Kerteminde

Dagens turist: Camilla er kommet fra Polen til Kerteminde for tiende gang: - Det er et dejligt sted

Det er forskelligt, hvad Camilla og Amelia Laterska bruger deres tid på, når de holder ferie i Danmark. Men Kerteminde strand og jollehavnen er altid et sikkert hit. Foto: Amanda Flyvbjerg
På Kerteminde Strand har Camilla og Amelia Literska fra Polen trodset vejrets grå nuancer. Dagen turist kommer fra Polen, men kan et par danske ord efter ti besøg i Kerteminde.

Kerteminde: Havet spejler sig i himlens farve og danner sammen et gråt landskab. Menneskene er få på Kerteminde Strand, da en bil med polsk nummerplade triller over gruset og parkerer.

En kvinde og et barn kommer ud og har kurs mod vandet. Det er Camilla Literska og hendes 12-årige datter Amelia, der har taget turen fra Polen til Kerteminde og trodser det typisk danske sommervejr.

- Vi mangler bare det gode vejr nu, siger Camilla og konstaterer, at Kerteminde tager sig bedst ud, når byen er badet i solskin.

En kommentar, der sammen med brugen af et par danske ord, afslører, at den fynske by tidligere har været besøgt af Camilla og Amelia.

- Det er 10 gang, vi er her. Vi har familie her, og det er sommerferie i Polen nu, siger Camilla Literska.

Denne gang bruger de syv dage af ferien i Kerteminde.

Hvad er det bedste ved Kerteminde?

Det er et dejligt sted. Jollehavnen er især dejlig, siger Camilla.

Hvad er det værste ved Kerteminde?

- Jeg ved det ikke, lyder svaret efter en tøvende stund og et stort smil.

Annonce

Vi tager pulsen på kommunens glade gæster

Nordøstfyn: Solen skinner (de fleste dage), vandet er lækkert, isvaflerne frister, og byen myldrer med glade gæster, der er kommet fra nær og fjern.

Men hvor kommer de fra? Og hvorfor valgte de lige Kerteminde? Er der noget, de er blevet skuffet over?

Vi benytter i den kommende tid lejligheden til at præsentere turisterne for den nysgerrige mikrofon og får et blik på vores dejlige område set med øjne udefra.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Opsang til regeringen: Det haster med at afværge trængsel på Lillebælt

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1995: Mand anholdt for ni sexoverfald i Odense

1995 Kriminalpolitiet anholdt kort før kl. 21 i aftes en 37-årig mand fra Odense, som foreløbig mistænkes for at være gerningsmand til ni sexoverfald på kvinder i Odense. Manden, der havde set tv sammen med nogle bekendte, ringende ved 19.30-tiden selv til politiet og fortalte, at det var ham, der onsdag cyklede ind i en 17-årig skolepige på cykelstien bag Haustrups Fabrikker. Han havde genkendt sig selv efter det signalement, som TV 2 havde sendt ud i Nyhederne kl. 19. Den 37-årige tilstod, at det var ham, der havde påkørt den 17-årige pige, men at der var tale om et færdselsuheld. Ifølge pigens forklaring havde den anholdte indhentet og væltet hende på cykelstien men stak af, da hun skreg op. 1970 De to unge odenseanere Peter Sindberg og Bjarne Hildebrandt, der stod som arrangører af beatkoncerten med Jethro Tull i Fyens Forum i fredags, præsenterer en ny koncert allerede på lørdag med den københavnske trio Young Flowers og guitaristen Peter Thorup, der er tidligere medlem af gruppen Beefeaters. Efter forhandling med teaterchef Kai Wilton gennemføres koncerten på Odense Teater som en ”Midnight Session”, der begynder kl. 23.30 og foruden Young Flowers også byder på Otte Franckers kvartet. I øvrigt ligger det nu fast, at den engelske beatgruppe Procul Harum giver koncert i Odense den 19. februar. Koncerten arrangeres i samarbejde med impressario Steen Wittrock. 1945 I Middelfart udviklede der sig rene skandalescener, da kommunen i går åbnede for salget af de kommunale tørvereserver. Praktisk talt alle husstande i byen søgte at sikre sig de tre sække med 40 kilo tørv, som der kunne udleveres, og der opstod vildt slagsmål for at komme frem til udleveringsstedet. Den voldsomme tilstrømning kom helt bag på kæmnerkontoret, der inden for et angivet tidsrum havde åbent for salget. Kvinder og mænd i hundredvis løb storm mod rådhuset, og i løbet af få øjeblikke var alt kaos med råb og skrig fra menneskemængden, hvor der blev puffet og slået med knytnæver. En dame besvimede og en mand fik sin hånd så stærkt læderet, at han måtte under lægehandling.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];