Annonce
Kerteminde

Dagens turist: Camilla er kommet fra Polen til Kerteminde for tiende gang: - Det er et dejligt sted

Det er forskelligt, hvad Camilla og Amelia Laterska bruger deres tid på, når de holder ferie i Danmark. Men Kerteminde strand og jollehavnen er altid et sikkert hit. Foto: Amanda Flyvbjerg
På Kerteminde Strand har Camilla og Amelia Literska fra Polen trodset vejrets grå nuancer. Dagen turist kommer fra Polen, men kan et par danske ord efter ti besøg i Kerteminde.

Kerteminde: Havet spejler sig i himlens farve og danner sammen et gråt landskab. Menneskene er få på Kerteminde Strand, da en bil med polsk nummerplade triller over gruset og parkerer.

En kvinde og et barn kommer ud og har kurs mod vandet. Det er Camilla Literska og hendes 12-årige datter Amelia, der har taget turen fra Polen til Kerteminde og trodser det typisk danske sommervejr.

- Vi mangler bare det gode vejr nu, siger Camilla og konstaterer, at Kerteminde tager sig bedst ud, når byen er badet i solskin.

En kommentar, der sammen med brugen af et par danske ord, afslører, at den fynske by tidligere har været besøgt af Camilla og Amelia.

- Det er 10 gang, vi er her. Vi har familie her, og det er sommerferie i Polen nu, siger Camilla Literska.

Denne gang bruger de syv dage af ferien i Kerteminde.

Hvad er det bedste ved Kerteminde?

Det er et dejligt sted. Jollehavnen er især dejlig, siger Camilla.

Hvad er det værste ved Kerteminde?

- Jeg ved det ikke, lyder svaret efter en tøvende stund og et stort smil.

Annonce

Vi tager pulsen på kommunens glade gæster

Nordøstfyn: Solen skinner (de fleste dage), vandet er lækkert, isvaflerne frister, og byen myldrer med glade gæster, der er kommet fra nær og fjern.

Men hvor kommer de fra? Og hvorfor valgte de lige Kerteminde? Er der noget, de er blevet skuffet over?

Vi benytter i den kommende tid lejligheden til at præsentere turisterne for den nysgerrige mikrofon og får et blik på vores dejlige område set med øjne udefra.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Udsigt til kaos i skraldespanden: Også politikere frygter, at ny affaldsordning bliver ringere end den gamle

Annonce