Annonce
Sport

Dagens tour-etape: Op og ned

Masser af små stigninger gør 18. etape til en oplagt mulighed for at jagte point til bjergkonkurrencen.

Fakta om 18. etape

Gap - Saint-Jean-de-Maurienne, 186,5 kilometer

Beskrivelse:

Det er andendagen i Alperne, og etapen til Saint-Jean-de-Maurienne indeholder ikke mindre end syv kategoriserede stigninger.

De første 45 kilometer bliver udelukkende op og ned for rytterne, da de skal forcere tre kategori 3-stigninger og to kategori 2-stigninger på etapens første del, inden de mod slutningen rammer Col du Glandon uden for kategori og endnu en kategori 2-opkørsel.

Selvom etapen ikke slutter på en bjergtop, kan favoritterne godt røre på sig - især dem med evner som nedkørere. Kampen om bjergtrøjen bør også udspille sig.

Vidste du at ...

Saint-Jean-de-Maurienne kun én gang tidligere har været målby på en Tour-etape. På 9. etape i 2010 holdt et udbrud til mål, og det blev med fransk sejr til følge.

Den evige lykkeridder Sandy Casar kom til mål sammen med et udbrud, hvor han overspurtede Luis Leon Sanchez.

Hold øje med:

Thomas Voeckler (Europcar)

Jakob Fuglsang (Astana)

Vincenzo Nibali (Astana)

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Frørup Rejser overtaget af Odensefirma

Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce