Annonce
Middelfart

Dagens læsere: Nu kommer hallen i Husby efter millionstøtte fra byrådet

Torsdag gik avisens 10-10-tur til Husby Forsamlingshus, hvor blandt andre Caroline Dietz og Elisabeth Christiansen dukkede op med en helt frisk nyhed.

Husby: Hvis du er fast læser af lokalsiderne fra Middelfart-redaktionen, så vil du måske genkende Caroline Dietz og Elisabeth Christiansen.

De er begge en del af den gruppe, der har kæmpet for at få en hal-tilbygning på budgettet hos politikerne i Middelfart Byråd.

Det lykkedes, og hallen kan meget snart stå klar ved Husby Forsamlingshus. Det fortalte de to, da de besøgte avisens udsendte redaktion netop i Husby Forsamlingshus.

- Formentlig begynder byggeriet i marts, og så står hallen klar tre måneder senere, fortalte Elisabeth Christiansen til blandt andre journalist Sofie Ejlskov Hugger.

En af de kommende brugere af hallen bliver uden tvivl Caroline Dietz' datter Nora, der også var med for at give journalisterne gode tip til kommende historier.

Siden 2015 har de lokale ildsjæle arbejdet for at skrabe penge sammen til at få bygget et aktivitetscenter i forlængelse af Husby Forsamlingshus.

I efterårets budgetforlig i Middelfart Kommune har politikerne afsat 2,5 millioner kroner til projektet, som er til rådighed i 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce