Annonce
Middelfart

Dagens læser: Vi skal vide mere om 5G

Kirsten Marie Sand besøgte redaktionen på Båring Børneunivers. Foto: Jan Bonde
Avisen er taget på 10:10-tur. Mandag rykkede avisens journalister ind på Båring Børneunivers, hvor Kirsten Marie Sand var mødt frem for at flage sin bekymring for det mobile netværk 5G, som hun mener er sundhedsskadeligt. Hun lagde materiale til politikerne og er i gang med at arrangere borgermøde til januar.

Båring: Vi ved alt for lidt om det mobile netværk 5G, som Folketinget har nikket ja til brugen af. Det mener Kirsten Marie Sand fra Båring.

Hun var mødt frem, da redaktionen mandag slog sig ned på Båring Børneunivers for at møde læserne - og dække aftenens borger- og byrådsmøde i multisalen på skolen.

- Der skal meget mere oplysning til, for jeg mener, at 5G er sundhedsskadeligt. Det er der mange eksperter, der siger. Derfor har jeg materiale med, som jeg giver til lokalpolitikerne, sagde hun.

Kirsten Marie Sand har tidligere arrangeret møde om emnet på Brenderuphus, og 23. januar er hun med til at arrangere et - håber hun - større borgermøde på Middelfart Bibliotek.

- Man kan melde sig til via biblioteket, og jeg håber, at der kommer rigtigt mange. Også politikere, sagde hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Nordfyn For abonnenter

Lars og Mette har solgt deres to campingpladser på Nordfyn: - Det er sgu lidt som at sælge en baby

Annonce