Annonce
Middelfart

Dagens læser: Egon frygter skidt og kaos på selvbetjent genbrugsplads

Egon Frisesdahl Hansen fra Nørre Aaby savner opmærksomhed på den kommende selvbetjente genbrugsplads i stationsbyen. Avisen dykker ned i spørgsmålet. Foto: Sofie Secher Karlsen.
Fredag gik avisens 10-10-tur til Nørre Aaby, hvor 71-årige Egon Frisesdahl Hansen afleverede en tydelig bekymring.
Annonce

Nørre Aaby: Folk er ikke for gode til det i dag.

Og når genbrugspladsen i Nørre Aaby bliver selvbetjent, bliver det formentlig endnu værre.

Egon Frisesdahl Hansen, 71 år og fra Nørre Aaby, er bekymret for den kommende nye struktur for genbrugspladserne i kommunen, der betyder, at pladsen i stationsbyen bliver selvbetjent.

- I dag bliver der sat poser med dåser, som folk ikke gider at putte i containeren, og det er ikke godt nok, siger Egon Frisesdahl Hansen.

Han har desuden bemærket, at haveaffald og andet hober sig op indenfor pladsen, mens de ansatte kæmper en brav kamp for at holde det pænt og ryddeligt.

- Skidtet kommer til at hobe sig op, forudser Egon Frisesdahl Hansen, der mener, at folk udenfor arbejdsmarkedet med fordel kan aktiveres ved at holde opsyn med pladsen.

Han undrer sig desuden over CO2-regnskabet, når kommunen skal køre rundt mellem pladserne for at holde opsyn.

Annonce

Chef: - Vi lader ikke stå til

Formanden for Miljø- og Energiudvalget, Morten Weiss-Pedersen (K), er frisk på at undersøge, hvorvidt folk i arbejdsprøvning kan prøves af på de selvbetjente pladser som i Nørre Aaby.

- Det signal vil jeg gerne tage med til udvalget, hvor jeg vil bede forvaltningen om at komme med bud på, hvordan man gennem et jobskabelsesprojekt kan gøre det, siger Morten Weiss-Pedersen, der i det hele taget mener, at genbrugspladserne i den østlige del af kommunen står overfor en væsentlig forbedring med den nye struktur.

Og efterladte poser og haveaffald spredt rundt om pladsen skal der tages hånd om, mener udvalgsformanden. Det samme svarer natur- og miljøchef Hanne Laursen:

- Vi vil sørge for at holde øje med pladsen. Vi vil aldrig lade stå til, siger Hanne Laursen.

Natur- og miljøchefen påpeger, at det bliver på den anden side af 2020, at pladsen i Nørre Aaby bliver selvbetjent - og eventuelt døgnåben.

Det sker først efter, at en ny plads i Ejby står klar, og den er endnu ikke projekteret.

Hanne Laursen nævner haveaffald som den vigtigste såkaldte fraktion, man kan aflevere på den nye, selvbetjente plads. Derudover tager man højde for, hvordan det går med den nye husstandsindsamling, hvor man i fremtiden skal sortere affaldet.

Der er også lagt op til, at man kan komme af med eksempelvis pap og glas.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce