Annonce
Danmark

Dagens knaldtilbud: Her kan du købe en bolig til 138.000 kroner

Stuehuset på Udbyhøjvej er fra før første verdenskrig og har set bedre dage. Foto: Annelene Petersen
Efterspørgslen efter billige boliger i landlige omgivelser er i vækst. En af de billigste af slagsen ligger i Randers Kommune. Danmarks allerbilligste findes i Øster Doense nord for Hobro.

Billige huse på landet er blevet en populær vare hos ejendomsmæglerne.

Nye undersøgelser viser, at flere danskere går med tanker om at forlade storbyens trængsel og daglige maskebal til fordel for livet på landet med lys, luft og langt til nærmeste nabo.

En mulighed kunne være i Randers Kommune, hvor landets tredjebilligste hus ifølge boligmediet Boliga i øjeblikket er til salg og kan erhverves for blot 138.000 kroner.

Annonce

Til salg siden december

Det drejer sig om et over 100 år gammelt stuehus på Udbyhøjvej lidt syd for landsbyen Tvede. Den 73 kvadratmeter store villa med tre værelser har set bedre dage og kan derfor erhverves for særdeles billige penge.

Udbetalingen for grunden på 1890 kvadratmeter er 25.000 kroner. Ejerudgiften er 816 kroner per måned.

Folk vil gerne ud at bo i lokalsamfundene, og priserne gør selvfølgelig også sit til, at folk søger uden for de større byer. Hvis du gider køre 20 minutter, får du meget mere for pengene, næsten halv pris.

Lasse Bach, ejendomsmægler ved John Frandsen

Det er ejendomsmæglerfirmaet John Frandsen på Aarhusvej i Randers, der har huset til salg. På firmaets hjemmeside kan man konstatere, at der mandag formiddag havde været 9052 visninger på huset, 2329 klik hos mæglerne, og at boligen to gange var blevet gemt.

John Frandsen har haft huset til salg siden december 2020.

Annonce

Den helt store tur

Hvis man synes, at boligen på Udbyhøj er for dyr og ikke matcher ens pengepung, findes et alternativ i form af Danmarks billigste hus på markedet lidt nord for Hobro i landsbyen Øster Doense.

Huset har kun været til salg en måned og kan erhverves for yderst beskedne 99.000 kroner med en udbetaling på 25.000 kroner.

Danmarks billigste hus lige nu, Hobrovej 106 i Øster Doense, 10 kilometer nord for Hobro. Nærmeste landsby er Vebbestrup, hvis tidligere mejeri er kendt for sin produktion af smækker flødeis. Foto: Boliga

Det 95 kvadratmeter store hus fra 1910 er et håndværkertilbud, som efter sigende trænger til den helt store tur, inden flyttebilen kommer forbi.

Grundstørrelsen er på 721 kvadratmeter. Den månedlige ejerudgift ligger på 756 kroner om måneden.

Home i Hobro står for salget.

Annonce

Væk fra storbyen

Ejendomsmægler Lasse Bach fra John Frandsen bekræfter, at der i øjeblikket er en fin efterspørgsel på billige boliger på landet, dog i en lidt anden kategori de nævnte eksempler.

- I weekenden lå næsten alle de aftaler, jeg havde, uden for byen. Der er mange købere til huse på landet lige nu. En del af dem var faktisk folk fra Aarhus, der gerne ville væk fra en lejlighed i storbyen og ud til en stor grund med masser af luft omkring, fortæller Lasse Bach.

Han nævner mindre oplandsbyer som Fårup, Havndal, Gjerlev, Gassum og Asferg nord for Randers som eksempler på, hvor nye købere søger hen i øjeblikket.

Annonce

To hovedtendenser

- Folk vil gerne ud at bo i lokalsamfundene, og priserne gør selvfølgelig sit til, at folk søger uden for de større byer. Hvis du gider køre 20 minutter, får du meget mere for pengene, næsten halv pris, siger Lasse Bach, der har solgt boliger i Fårup, Havndal og Granslev, alle for omkring 800.000 kroner.

Lasse Bach ser to hovedtendenser i hussalget i øjeblikket.

- Det er enten de billige områder uden for byen, eller det er de attraktive områder nærmest byen. Huse, der ligger godt i Vorup, Kristrup og Romalt, bliver solgt inden for en måned, hvis prisen er nogenlunde rigtig, siger Lasse Bach.

Søgningen mod landlige omgivelser i oplandet flugter perfekt med den massive markedsføring, Randers Kommune har indledt i forhold til at bo i kommunens mindre byer.

Kampagnen retter sig blandt andet mod unge i Aarhus, der er ved at være klar til at forlade storbyen.

Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Troede aldrig hun blev rask: Efter halvandet år med corona-senfølger snører Mette igen løbeskoene

Nordfyn For abonnenter

Peder vil være klimavenlig, men det må han ikke: - Jeg føler mig magtesløs

Kultur

Sjældent har smerte føltes så smuk: Stuart A. Staples krøb under huden med ultraintim messe

OB

Se højdepunkterne: To farlige hjørnespark gjorde det onde ved OB

Assens

Beboere på 'helt almindelig villavej' vinder landsdækkende konkurrence: - Nu har vi en anledning til at holde en vejfest

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Faaborg-Midtfyn

We want it all... - Queen Machine fik Faaborg til at at rocke

Nyborg

Kommunen trækker i land om dødsulykke i børnehave: - Vi ved ikke, om der var tale om et hændeligt uheld

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Kultur

Country-kvintet talte frit fra leveren om sexisme: - Hvis ikke jeg knaldede med chefen, fik jeg ingen kontrakt

Fyn For abonnenter

Nogle bliver aldrig gældfri: Fynboer skylder milliarder - se gælden i din kommune her

OB

AaB straffede fynboerne på to hjørnespark: OB sendt hjem til dødbolds-træning

Annonce