Annonce
Middelfart

Dagens input: Sine vil have flere varme hænder i børnehaverne

Sine Paludan Skov fra Strib ønsker sig flere varme hænder i daginstitutionerne. Foto: Daniel Kofoed.
Et opråb, et input eller blot et godt råd. Avisen arbejder fra 10 forskellige steder på 10 dage, og vi giver hvert sted læsere og andre mulighed for at komme til orde.

Strib: Hun er 36 år, arbejder i disse dage som frivillig i back stage-området på Rock Under Broen, og så ønsker hun sig flere hænder i kommunens daginstitutioner.

Sine Paludan Skov har en pige på otte og en dreng på fem, og hun har gennem de seneste år oplevet, at pædagogerne i familiens kommunale børnehave løber stærkere og stærkere.

- Jeg kunne godt tænke mig flere varme hænder i børnehaverne. Jeg kan se igennem flere år, at der er blevet skåret på børneområdet. Vi har fået fællesledelse, der er ikke råd til vikarer, og man kommer kun hjem til børnefødselsdage, hvis man kan gå, fortæller moren fra Strib.

Annonce

- Pengene skal også findes

Hun har med egne ord ikke kunnet holde sig tilbage med at råbe op.

- Jeg kan skrive en bog om det, så mange holdninger har jeg til det. Jeg har været meget aktiv og råbt meget op, men det er lidt som at slå i en dyne. Det er jo en politisk prioritering. Jeg tror på, at der er nogle børn, der går tabt, siger Sine Paludan Skov.

Hun understreger, at det ikke er en kritik af pædagogerne. Tværtimod. De fortjener ifølge moren et stort klap på skulderen for den daglige indsats.

- De voksne gør det godt og er supersøde. De gør et fantastisk stykke arbejde ud fra de vilkår, de arbejder under, siger hun.

Næstformand i Børn-, Kultur- og Fritidsudvalget, Esben Erichsen (S), har forståelse for morens bekymringer, men står ikke klar med flere hænder.

- Et eller andet sted er jeg uenig. Der er ikke noget, jeg hellere ville end at ansætte flere pædagoger, men pengene skal også findes et sted. Pædagogerne gør et godt stykke arbejde, og de er spændt hårdt for, siger Esben Erichsen, der sætter sin lid til, at en kommende rød regering prioriterer børneområdet, som der er blevet talt om i valgkampen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom nu, Mette F.: Hold dit løfte

Det er godt, at regeringen og Kommunernes Landsforening i sidste måned blev enige om en ny økonomisk aftale, der tilfører 2,2 milliarder kroner ekstra til kommunerne i 2020. Det er også fint, at den socialdemokratiske regering i begyndelsen af denne uge sendte millioner af kroner ud til en række af landets vanskeligt stillede kommuner. Og dejligt, at man desforuden har besluttet at sløjfe det rigide omprioriteringsbidrag. De mange skattemillioner, som regeringen har drysset ud med mild hånd i den seneste tid, ændrer imidlertid ikke på, at der er noget rivravruskende galt i Danmark, som Faaborg-Midtfyn Kommunes borgmester, Hans Stavnsager, formulerede det på et byrådsmøde tidligere på ugen. For der er stadig uhyre store forskelle på den service, som landets rige og fattige kommuner tilbyder deres borgere. Derfor er det påtrængende, at regeringen får gennemført en ny udligningsreform. Den nuværende socialdemokratiske regering har varslet, at det vil ske, men det gjorde den foregående Venstre-ledede regering såmænd også – uden at det skete. Derfor er det tilsyneladende nødvendigt at holde statsminister Mette Frederiksen, finansminister Nikolai Wammen, social- og indenrigsminister Astrid Krag og alle andre ansvarlige ministre fast på, at der skal ske ændringer i udligningen mellem kommunerne. For det dur ikke, at eksempelvis rige kommuner i Nordsjælland kan hente ekstra millioner i hjem til pengetankene på grund af teknikaliteter i lovgivningen, mens fattige landkommuner skal skære i budgetterne. Middelfart, Faaborg-Midtfyn, Odense, Kerteminde ... budgetforligene er faldet på plads de seneste dage; nogle steder med smalle forlig, andre steder med bred opbakning eller endog i fuld enighed. Alle steder har budgetlægningen dog krævet benhårde prioriteringer og fravalg, blandt andet fordi udligningsordningen stadig ikke er ændret. Derfor er det ikke nok, at regeringen har varslet en ny udligningsreform. Den skal også holde løftet.

Annonce