Annonce
Fyn

Dagens coronatal: Højt smittetal i fynsk kommune og mundbind hos egen læge

Mandag er antallet af bekræftede smittetilfælde det seneste døgn lavere, end det var fredagen før. Perioden er dog så kort, at man skal passe på med at konkludere, at smittekurven atter er nedadgående. Arkivfoto: Simon Trøjgaard Jepsen
Mandag er det stadig Kerteminde Kommune, der har den højeste incidens på Fyn. I resten af landet er flere kommuner hårdt ramt - også dem med mange indbyggere. Nu anbefaler Sundhedsstyrelsen at man bærer mundbind i bestemte situationer.
Annonce

Fyn: Efter weekenden er der flere af de fynske kommuner, der har et højere antal aktive smittetilfælde end i fredags.

Kerteminde Kommune, der havde den højeste incidens på Fyn før weekenden, beholder den titel. Incidensen dækker over antallet af smittede de seneste syv dage per 100.000 indbyggere i kommunen. Samlet set har der den seneste uge været 22 bekræftede smittetilfælde, og det giver en incidens på 93.

Øens folkerigeste kommune oplever også en stigning i incidensen. Således er Odense gået fra 39 til 44 hen over weekenden. Det svarer til 87 bekræftede smittetilfælde den seneste uge.

Incidenserne er også stedet i Middelfart- og Faaborg-Midtfyn Kommune. De har mandag incidenser på henholdsvis 34 og 37.

Resten af øens kommuner ligger mandag under grænsen for at komme på sundhedsmyndighedernes bekymringsliste. Grænsen er ved en incidens på 20.

Nordfyns-, Assens-, Nyborg- og Svendborg Kommunes incidenser er henholdsvis 17, 10, 16 og 16.

Langeland og Ærø har ikke fået nogen nye smittetilfælde hen over weekenden.

Annonce

Mundbind hos lægen

Mandag meldte Sundhedsstyrelsen ud, at den anbefaler folk at bære mundbind i forskellige situationer, hvis det ikke er muligt at holde afstand.

- Vi anbefaler nu som en ekstra forsigtighed, at personale, patienter og borgere bærer maske og mundbind i behandlings- og plejesituationer fx på sygehus, plejehjem og ved egen læge, når det ikke er muligt at holde afstand. Det betyder ikke, at alle skal bære maske hele tiden, men i de situationer, hvor man skal helt tæt på hinanden, kan det give en ekstra beskyttelse og forhindre eventuel smittespredning, citeres vicedirektør for Sundhedsstyrelsen Helene Probst for på styrelsens hjemmeside.

Det kommer i kølvandet på den senere tids stigning i antal bekræftede smittetilfælde. Fra søndag til mandag blev der bekræftet 435 nye tilfælde, hvilket er lavere end de 678 tilfælde, der blev bekræftet mellem torsdag og fredag. Der skal dog en længere periode til at kunne konstatere, at smitten er nedadgående.

Store dele af Sjælland og Jylland er stadig relativt hårdt ramt. Blandt andet Københavns- og Århus Kommune, hvor incidenserne er henholdsvis 113 og 104.

Mellem søndag og mandag blev der foretaget 49.143 prøver på landsplan.

Med 18 nye indlæggelser er det samlede antal indlagte mandag 110. Af dem ligger 17 på intensiv, og af dem ligger 11 i respirator.

Ingen er døde mellem søndag og mandag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

Annonce