Annonce
Fyn

Dagens coronatal: Det går fremad i Faaborg-Midtfyn Kommune

I først uge af september er corona brudt ud hos UCL på Niels Bohrs Allé i Odense. 3. og 4. september fik uddannelsesstedet besøg af et mobilt testcenter fra regionen.
De seneste coronatal viser fald i smittede i de hårdest ramte fynske kommuner - men også en stigning i andre.
Annonce

Fyn: Efter en dag uden tal fra Statens Serum Institut, er de nyeste coronatal igen blevet udgivet.

Det mest iøjefaldende i tallene er Faaborg-Midtfyn Kommune, som tirsdag havde 84 nye smittetilfælde de seneste syv dage per 100.000 indbyggere, også kaldet incidensraten. Det tal er torsdag faldet til 54, hvilket svarer til 28 nye tilfælde de seneste syv dage.

Også Odense Kommune har oplevet et fald, så incidensraten nu er på 36.

Incidensraten i Assens Kommune er 20. Det er et mindre fald, men kommunen ligger stadig på myndighedernes liste over kommuner i den røde kategori - grænsen går nemlig ved en incidensrate på 20.

Den grænse er Langeland- og Kerteminde Kommune kommet under, da deres incidensrater er faldet til henholdsvis 16 og 17.

Derimod går det den forkerte vej i Nordfyns- og Nyborg Kommune, hvor incidensraterne er henholdsvis 24 og 28. Tirsdag var tallene 14 og 16.

Middelfart Kommune oplever også et mindre fald i nye smittede. Svendborg Kommune er uændret.

Annonce

Over 400 nye tilfælde nationalt

Nationalt set er der fra onsdag til torsdag konstateret 453 nye smittetilfælde. 20 personer er blevet indlagt, så der nu 60 indlagte over hele landet. En person er død af corona.

De 17 hovedstadskommuner, der fra torsdag er underlagt yderligere restriktioner, har stadig høje incidensrater. For flere af dem er tallet over hundrede, og for Ishøj Kommune er tallet 241. Det svarer til, at der de seneste syv dage er konstateret 55 nye tilfælde.

Flere nordjyske kommuner har også høje incidensrater. Værst står det til i Brønderslev Kommune, hvor der den seneste uge har været 196 smittetilfælde per 100.000 indbyggere.

Statens Serum Institut har også udgivet de nationale tal, der skulle have været ude onsdag. Fra tirsdag til onsdag var der således 370 nye smittetilfælde, 51 indlagte i alt og et dødstilfælde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ulven kommer - med hvad?

Middelfart For abonnenter

Middelfart-præst har døbt, konfirmeret, viet og begravet i 25 år: - Jeg kan godt finde på at sidde og græde på kontoret

Annonce