Annonce
Faaborg-Midtfyn

Dagen derpå for festivalarrangører: Holder vejret og venter på økonomien

- Ledelsesmæssigt har jeg lært en hel masse ved at stå i spidsen for det her projekt. Og jeg er blevet bedre til at give ansvar fra mig og stole på, at andre tager over, siger festivaldirektør Sune Vesterlund. Foto: Maria Retoft Pedersen
- Målt på glade mennesker og det tomrum, festivalen har fyldt, har Midtfyns Festival 2019 været en succes, siger festivaldirektør Sune Vesterlund. Han tør dog ikke på nuværende tidspunkt love, at successen gentages i 2020.

Ringe: - Vi går og gør lidt grin med, at det er godt, det er i dag og ikke i går, at det regner, siger Sune Vesterlund, mens han bakser med et stort banner, der skal foldes sammen.

Oprydningen efter den genopståede Midtfyns Festival er i fuld gang på Dyrskuepladsen søndag formiddag.

Støvregnen er vedholdende, og størstedelen af det arbejdende folk har pakket sig ind i gule regnslag, for at holde dråberne ude, mens der slæbes på borde, pilles lyskæder ned og køres affald væk.

- Mavefornemmelsen er rigtig god idag. Det har været nogle intense dage, og jeg har ikke kunnet gå fem meter under festivalen, uden folk er kommet hen til mig og har sagt tak for, at vi tog projektet op, fortæller Sune Vesterlund.

Festivalen har han arbejdet på det sidste halvandet år, og især de seneste måneder har været travle for arrangørgruppen og de frivillige.

- Det blev til alt, hvad jeg havde ønsket mig og mere til, understreger han.

De endelige tal er endnu ikke helt på plads, men Sune Vesterlund anslår, at omkring 1900 sikrede sig billet til festlighederne. Målsætningen lød på 1600 mennesker.

- Så det kan vi ikke være andet end tilfredse med.

Annonce

Mavefornemmelsen er rigtig god idag. Det har været nogle intense dage, og jeg har ikke kunnet gå fem meter under festivalen, uden folk er kommet hen til mig og har sagt tak for, at vi tog projektet op.

Sune Vesterlund, festivaldirektør

Bands byder sig til

Dagen derpå er der ikke meget, arrangørgruppen ville have gjort anderledes.

- Der har været noget småting. Som fx at flytte en udgang i et telt lidt tilbage i forhold til vindretningen, placeringen af en bar og sådan noget. Det er virkelig i småtingsafdelingen. Alt er kørt efter planen, og vi har været rigtig godt forberedte, selvom vi ikke har haft erfaring med at arrangere festival før, siger Sune Vesterlund, der også har fået gode input fra gæsterne.

- Der har blandt andet været et ønske om et større børneområde, siger han.

Han tør dog endnu ikke love, at der også bliver en Midtfyns Festival i 2020.

- Nu skal vi først have styr på økonomien. Jeg har nikket ja til nogle udgifter i løbet af den seneste uge, fx en ekstra toiletvogn. Mavefornemmelsen er ok, men der går nogle uger, inden bundlinjen er på plads, og revisoren har været inde over, og det er først der, jeg for alvor ånder lettet op. Derefter skal vi have kigget hinanden i øjnene, inden vi melder noget ud, siger han.

I den anden ende af pladsen støder vi på Brian Lund. Han er også en del af arrangørgruppen og har stået for alt omkring booking og afvikling af musikken. Han ser også tilbage til en vellykket festival.

- Jeg var på en hård opgave med at få aftaler med bookere, som var meget skeptiske. "Bliver det nu til noget? Får vi vores penge?". Det er fedt at stå her nu, hvor det er lykkedes. Og da jeg åbnede min inbox i går, lå der ti mails fra bands, som gerne vil spille på festivalen næste år, hvis der bliver sådan én, siger han.

I mål efter maraton

Nu skal oprydningen overståes, og så skal der pustes ud efter strabadserne.

- Det er som om, vi har løbet en triple maraton, og nu er vi kommet i mål, griner Brian Lund.

Sune Vesterlund har sideløbende med festivalplanlægningen passet sit job som vicerektor på Ryslinge Efterskole. Kun den seneste uge har han købt sig fri til at fokusere på festivalen. Og mandag er han tilbage på pinden igen. Derudover skal familien prioriteres i den kommende tid.

- Min kæreste og min søn på tre år har betalt den ultimative pris for, at jeg har brugt tiden på det her. Og i juli venter vi en lille ny, siger han.

Festivalpladsen forventes at være ryddet mandag aften.

- Vi tager alt det, vi selv kan i dag (søndag, red.). I morgen kommer der professionelle folk til resten. Og bagefter vil man ikke kunne se, at her har været en festival, siger Flemming Jørgensen fra arrangørgruppen.

Omkring 40 frivillige hjælper med at få ryddet Dyrskuepladsen. Her er det Bjørn Vium og Sarah Rasmussen, der er i gang med lyskæderne. Foto: Maria Retoft Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce