Annonce
Læserbrev

Dagblad. Maren og midlerne

Annonce

Læserbrev: Lad mig dele en, lidt god, historie fra mit virkelige liv, hvor de gode lo og de onde græd: Min bekendt, Maren, har i 10 år drevet en lille Bed & Breakfast på deltidsbasis på Als. Hun havde længe tanker om at udvide med nybyggede økologiske værelser, aktiviteter og helårs-åbent.

De tanker var så gode, at hun fik 350.000 kr. i LAG-midler. Pengene bliver udbetalt efter tre år, hvorfor Maren bad sin bank om en mellemfinansiering efter først at have brugt sin egen opsparing. Men banken sagde nej. Altså nej som i nej, trods den totale sikkerhed.

Hun organiserede så en crowd-funding via en hjemmeside og fik 272.000 kr. i private lån. Sagen blev omtalt i den lokale morgen-avis, jeg, som exileret Alsing, trofast læser. Allerede før middag var de sidste penge i hus, så mit tilbud hviler nu på venteliste.

Den historie fortæller både, hvad et lokalt dagblad kan, hvor solidariske mange er, og rigeligt om bankpsyken. Marens projekt udløser to procent i renter, hvad er det lige banken giver? Det nye sted åbner i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Sådan ser økonomien ud i din kommune: Forsigtig optimisme hos fynske borgmestre

Annonce