Annonce
Fyn

Da Mulles mobil bimlede og bamlede

Mogens Mulle Johansen  har været formand for et forbund, der i måneder ikke har kunnet tillade sine medlemmer at træne i de fynske haller. Foto: Michael Nørgaard
Fyns Håndbold Forbunds formand Mogens Mulle Johansen er mest bekymret for de helt unge, der er ramt af håndboldsportens nedlukning siden marts.

Den 11. marts om aftenen sad Fyns Håndbold Forbunds formand Mogens Mulle Johansen i Nyborg-hallen og var sammen med et par hundrede andre tilskuere vidne til SUS Nyborgs forsøg på at skabe den lille pokalsensation mod Nordsjælland.

Det rumlede med rygter om det ene og det andet og Nyborg-lederen Carsten Madsen var før kampen godt klar over, at noget var i gære og hvis kampen havde været fastsat til bare et par timer senere,  var den aldrig blevet spillet. To timer efter vrimlede folk efter toiletpapir i Netto.

I starten af anden halvleg tonede statsminister Mette Frederiksen frem på smartphonen og hos Mogens Mulle Johansen på den anden side af hal-gulvet brummede og bamlede mobilen også.

Annonce

- Pludselig væltede det ind med sms'er om nedlukninger. Vi var nok noget overraskede over, at det betød en så massiv nedlukning af fritidslivet, som det blev tilfældet. Det er let at være mandags-træner og sige, hvad man kunne have gjort bedre. Det var skrappe restriktioner også for også idrætslivet, men det er svært at se nu, hvad der skulle være gjort anderledes, siger Mogens Mulle Johansen, der aldrig har oplevet en lignede nedlukning af idrætten.

Han har oplevet oliekrisen i vinteren 1973 og den store orkan i 1999.

- Jeg var inde ved militæret og vi måtte kun køre halvanden kilometer om dagen i køretøjerne. Men dengang kunne man leje busser og alligevel få håndboldholdene rundt til hallerne. De private biler måtte køre på lige datoer, hvis de havde lige tal på nummerpladerne og på ulige datoer kørte så de "ulige" biler. I 1999 blev kun enkelte kampe aflyst og de blev så spillet senere, husker Mogens Mulle Johansen.

Frygten for 1. marts

Meget tyder nu på, at lavere rækker end 1. division ikke kommer i gang igen før  1. marts på grund af de stigende smittetal og så bliver det snert, selv om man for 2. og 3. divisions vedkommende har vedtaget kun at spille en gang mod hinanden i denne sæson. Alternativet vil blive en fastfrysning af stillingen, men det er næppe realistisk al den stund, at der kun er spillet fem-seks runder.


- Jeg var inde ved militæret og vi måtte kun køre halvanden kilometer om dagen i køretøjerne. Men dengang kunne man leje busser og alligevel få håndboldholdene rundt til hallerne.

Mogens Mulle Johansen om oliekrisen i 1973


- Det tager også tid for spillerne at skulle træne op igen til kampe og der skal hele tiden være fokus på hal-tid. Normalt skal man bestille hal-tider ti måneder i forvejen. Men jeg tror da på, at vi kommer i gang den 1. marts, siger Mogens Mulle Johansen.

Men klubberne er udfordret også på medlemstallet.

- Håndbolden havde fået vendt udviklingen og var gået medlemsmæssigt frem med 5 procent de seneste tre år. Dem har vi så mistet igen, og det er billigt sluppet. Det er så spændende, hvordan medlemmerne nu reagerer på nu flere måneders pause, indtil vaccinen får folks opfattelse til at vende. I FHF kan vi klare det økonomisk frem til 1. august og så ikke længere. Der er tjent 200.000 kroner på bøder på kampe, der er blevet flyttet for sent. Der er ikke afbud for kampe, der ikke eksisterer. Men klubberne er udfordrede, for det skal betales halleje.

- Men der vil snart være klubber, der virkelig er udfordret på økonomien.

- Jeg forventer, at vi når hen over sommerferien, før idrætslivet er normaliseret. Det har været en mental udfordring hele tiden at skulle forholde sig til ikke at måtte træne eller bare træne med ni spillere og en træner på et aftegnet areal. Jeg tror, at de fleste har fået øjnene op for, hvad sporten betyder. Det er vigtigt at komme ud at røre sig og fællesskabet er vigtigt for folks velbefindende og komme ud og fortælle nogle røverhistorier. Alternativet er at sidde hjemme og glo på en væg.

- Men børnene og de unge er de vigtigste at tage vare på. Voksne kan godt klare et års tid uden at være med i et større fællesskab, mens det er meget svært for de yngre.

Annonce

Håndbold lever af højdepunkter

Han har været i Jyske Bank Boxen under EM-slutrunden

- De store tv-tal vidner om, at folk hungrer efter at se topsport og håndbold, som man kan samles om, selv om der ingen tilskuere er. Jeg har været i en af Sky-boxene i Boxen i Herning og der var ikke meget larm. Der vil normalt have været 14.000 til 15.000 tilskuere og det var virkelig en død oplevelse, og det har været hårdt for spillerne. To år forinden blev herrerne båret frem af bølgen. Man skal huske, at idræt på det plan er vigtigt, fordi sporten lever af de der højdepunkter på tv, som alle kan relatere sig til, mener FHF-formanden.

Men han har som nævnt ikke nogen grund til at klage over de beslutninger, der i måneder har lukket hans sport ned og fortsætter med at gøre det.

- Der er nogen, der skal tage en beslutning, selv om ingen havde erfaring med en sådan pandemi. Der har været meget fornuftigt at starte med en total nedlukning som i foråret, fastslår han og tænker så meget fremad, som det er menneskeligt muligt.

SÅDAN GIK CORONA-ÅRET

Mogens Mulle Johansen, formand for Fyns Håndbold Forbund, 68 år.

Sidder i DHF's bestyrelse og forretningsudvalg.

Har været FHF's formand siden 2002 og har siddet 40 år i bestyrelsen.

Byrådsmedlem for SF  i Assens kommune.

Spillede divisionshåndbold for Verninge G&UF

Træner: Verninge, Nyborg, TPI, Saudi-Arabien og Tommerup HK

Driver Rådhuskælderen i Odense.

Bor i Glamsbjerg.

Annonce
Odense For abonnenter

Vild kokain-variant skaber alvorlige problemer i Odenses gader: - Folk bliver sindssyge i hovedet af det

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Se billederne: Folk kom langvejs fra til indvielsen af Fyns største bikepark - skal sætte nye standarder

Erhverv For abonnenter

Bitcoin-pioner i Schweiz køber Sarahs drøm om at støvsuge verdenshavene for mikroplast

Faaborg-Midtfyn

Anitas græskar var 20 kilo tungere end forventet: Måtte alligevel nøjes med ottendepladsen

Odense

Ældgammel ro-tradition genopstod på Odense Kanal: - Det handler om fællesskab og forpligtelse

Assens

Andreas kan cykle mere sikkert i skole på ny dobbeltrettet cykelsti forbi fynsk slot: - Det var et væmmeligt sted

Odense Håndbold For abonnenter

Odense Håndbold skal ramme topform i Champions League - storholdet Györ og Anne Mette Hansen venter i Gudme

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Sport For abonnenter

Søndagsnavne - med søstrene Iversen, Kasper Schmeichels smuttur og GOG som vært

Erhverv

Populær kro lander solidt overskud trods flere måneders nedlukning: - Vi har eddermame knoklet for det

Sport

Michael Laudrup løber med hæderen: Kåret som det største danske sportsnavn i 125 år

Kerteminde

Christina blev træt af lang transport og udfordrende arbejdstider: Nu åbner hun sin egen frisørsalon

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Aggressiv vildkat jagter kvarterets andre katte: Har brugt over 10.000 kroner på operationer til sin 11 år gamle kat

Assens

To eksplosionsbrag på kort tid: - Det er klart, man bliver forskrækket

Annonce