Hvis vi nu havde haft Navnligt i Fyens Stiftstidende i 1778 - eller som det hed dengang - Kongelig Privilegerede Odense Adresse-Contoirs Efterretninger - hvad ville redacteuren så have skrevet?
Vi har pløjet os igennem de gotiske bogstaver i avisen og fundet lidt af hvert.
Beliggenhed. Beliggenhed. Beliggenhed. En gård i Nyborg er sat til salg, gerne til en købmand, da gården ligger på et bekvemt sted ud til Sønder Voldgade.
Avisens lange navn
3. januar 1772 udkom i Odense første udgave af Kongelig privilegerede Odense Adresse-Contoirs Efterretninger.
Få år senere skiftede navnet til De til Forsendelse med Posten Kongelig Allene privilegerede Adresse-Contoirs Efterretninger.
I begyndelsen af 1830'erne hed avisen Fyens Stifts Adresse- og politiske Avis samt Avertissementstidende.
Ved 100-årsjubilæet i 1872 var navnet Fyens Stiftstidende, Adresse-, politisk og Avertissements-Avis.
Ved 140-års-jubilæet i 1912 havde Fyens Stiftstidende fået sit nuværende navn.
De tidligere ejere er højvelbårne fru generalinde Wind og højædle og velbårne hr. hofjægermester Wind. Gården er i god stand og vel indrettet for et herskab med mange smukke værelser. Der er også stald med plads til seks heste og seks køer samt plads til tre-fire karosser eller andre vogne.
Endelig er der også en liden have. Som prikken over i'et følger der en græsningsret til syv-otte høveder på Nyborgs almindelige overdrev.
I Faaborg er en negerinde blevet døbt, og hun fik navnet Juliana Maria. Ritmester von Henster og frue har hidbragt hende fra den vestindiske ø St. Thomas.
Og negerinden havde fornemme faddere: Hans excellence hr. geheimeråd von Holsten og frue fra Holstenshus, hr. kammerherre Lehn og frue fra Hvidkilde, hr. hofjunker von Holsten fra Holstenshus og hr. kancelliråd Mølmark fra Faaborg.
Hans højfyrstelige durchleuchtighed prins Ferdinand af Brunsvig er ankommet til Odense og blev et stykke uden for byen modtaget af det grønne ridende kompagni og ledsaget til slottet, hvor apartementer til hans durchleuchtigheds herbergering var indrettet.
Samme aften havde hans excellence hr. geheimråd og stiftsbefalingsmand Bille den ære at beværte hans durchleuchtighed tillige med mange flere højfornemme gæster med en prægtig souper.
Næste dag rejste en meget fornøjet prins Ferdinand videre mod København, men gjorde holdt i Nyborg, hvor stadens borgerskab og indvånere bevidnede deres glæde.
Fra broen og holmen blev kanoneret, og pauker og trompeter lød ved Landporten.
Gårdmand Niels Jensen fra Husby Mark var ved at skære tørv, da han ungefær en halv favn nede i jorden fandt en del oldsager, to ringe, en spiralfjeder, en knap og en krumagtig figur.
Læredrengen Anthon Uldrich Schrøder er rendt af pladsen hos rebslager Caster i Faaborg. Anthon er omtrent 19 år, født på Ærø, smal af skuldre og ben, i ansigtet noget koparret, har lyst hår og taler gesvindt og vel for sig.
Hr. og madame Zeyer har haft den ære at opvarte alle velyndere af musikken med en koncert hos madame Kyhn i Odense. Hr. Zeyer lader sig høre på violinen med egne kompositioner. Madame Zeyer synger de nyeste syngestykker.
Hofjægermester Ove Wind på Hindemae har mistet en støver under en jagt. Jagthunden er en rød han med hvide øjne og en hvid streg på brystet.