Annonce
Kultur

Da Madame Nielsen indtog Svendborg

Madame Nielsen med søster Anja (Tietze Lahrmann) og musikerne Sailor simon Toldam og Niels Bosse Davidsen var Giant Steps bidrag til ugens Brecht-festival. Madame gik rent ind. Foto: Iben Friis Jensen

Madame har fået sin sydfynske fanskare efter en intim, nærværende, provokerende og fin Giant Steps-koncert torsdag aften

Svendborg: - Intet er så sort, at man ikke kan få en fest ud af det, konstaterer Madame Nielsen efter at have sunget The Suicide Song og illustrativt hængt sig i et fiktivt reb.

Madame har fuldstændig ret.

Varm og nærværende, men også så uhyggelig grum, at Madame i pausen får et tilbud om at lave lydsiden til en horrorfilm, bliver det stopfyldte spillested, Arne B. i Svendborg, til den karismatiske musikers private og intime boudoir.

Og hvordan beskrive Madame Nielsen?

Hendes digte er spiddende oog samfundsrevsende. Hendes musik smooth og velklingende. Og hendes stemme er som en eksperimentel og eksplosiv blanding af Nick Cave, Leonard Cohen og Tom Waits. Af og til overfuset af Frank Zappas kaotiske indfald og performet af en syngende Karen Blixen...

Kunne Karen Blixen synge? Formentlig ikke. Det kan Madame Nielsen ret beset heller ikke. I hvert fald ikke sådan skønsangs-agtigt.

Men hun kan noget andet. Noget bedre, Noget unikt. hun kan med sin gammeldame-røst formidle en inderlighed og en vedkommenhed i sine både sarkastiske, politiske og jorden-i-ellevte-time-sange, så man vil græde, grine, skrige, nynne.

Dér står hun på scenen. Radmager i sin vide, røde kjole. Øjnene ligger dybt i sine huler, kinderne er indfaldne.

Men skønt hun næsten ligner et skelet, et smukt skelet, kun nødtørftigt beklædt med den tyndeste hud og skønt hun virker dekadent som en gammel dame, der er gone nuts, dog uden at være depraveret, så er Madame ren. Som en engel.

Selv når hun hvisler eller skriger, selv når hun synger en ironisk hyldest til markedsøkonomien med omkvæddet: alt hvad vi køber, alt hvad vi sælger er Kærlighed.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tyve brød gennem mur til Matas

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce