Annonce
Kultur

Da Katrine døde

Maja Lucas skriver rørende og smukt om døden.

Maja Lucas kan det der med at skabe en fortættet stemning med få ord. Hendes "Jegfortællinger" var små kompakte skildringer af et svært ungpigeliv, mens den rørende "Min far kan lide fugle" om et barn, ramt af en skilsmisse, gjorde det samme.

Også "Katrines hånd" er en lille, men intens bog om Katrine, der som 59-årig får kræft, kommer på hospice og dør. Et kompakt forløb i en lige så kompakt og velskrevet fortælling.

Maja Lucas har evnen til at røre sine læsere uden at blive klæbrig. Hun kan skabe en nærhed uden at virke befamlende eller sensationslysten. Og hun kan skrive små minimalistiske tekstperler, der kan tolkes og omfortolkes. Selvom bogen er lille - under 100 små sider - kan den sagtens tåle at blive læse mere end én gang.

Maja Lucas bruger plads på sidetemaer om opløste kernefamilier og om det at være steddatter i stedet for datter til den døende Katrine. Det er ikke temaer, der får den plads og de reflektioner, som temaerne måske kunne kræve, og derfor føles de mere påklistrede end centrale i fortællingen. Det ændrer dog ikke på, at Lucas har skrevet (endnu) en fin lille bog.

Om bogen - udkommer fredag

Maja Lucas: "Katrines hånd". 99 sider, 200 kroner, C&K Forlag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Annonce