Annonce
Kerteminde

Da Marnis kone blev syg, måtte han lægge sit liv om: Nu sælger han fish'n'chips og veganerburgere

Torsdag er Marni Gaards food truck i Munkebo, og fredag, lørdag og søndag står den ved havnen i Kerteminde. Lige for tiden får han hjælp fra sin datter, Rosa Gaard. Foto: Mette Louise Fasdal
Da Marni Gaards kone, Lena, blev syg, droppede han sit arbejdsliv på søen som hovmester hos Royal Greenland. Nu langer han i stedet mad over disken fra sin food truck, Enjoy Street Food.

Munkebo: Fra 2005 og godt to år frem var 59-årig Marni Gaard sammen med sin kone, Lena, bestyrer af Hotel Sisimut Sømandshjem på Grønland, inden han tog til søs som hovmester hos Royal Greenland.

Nu er han gået i land, for hans Lena er syg. Hun har fået en dissektion af halspulsåren og er nu lam og har ikke noget sprog. Derfor dur det ikke længere, at hans arbejdsplads er ude på det åbne hav - væk fra de hjemmelige omgivelser i Munkebo.

Marni Gaard, der oprindeligt stammer fra Færøerne, har altid godt kunne lide at lave mad - og gerne til andre. Oprindeligt er han egentlig uddannet skolelærer og arbejdede også i en folkeskole, inden han og hans kone tog familien med til Grønland.

Annonce

- Men nu gider jeg ikke opdrage på andres børn længere, siger han med et grin og fortæller, at han selv har tre børn og seks børnebørn.

Fisk fra Færøerne

Derfor har Marni Gaard besluttet, at han stadig vil have et arbejdsliv, hvor han laver mad. Da han så, at restaurant Marinaen i Kerteminde var til salg, ringede han til ejeren, men der var restauranten lige blevet solgt til Hans Andersen, indehaver af Kerteminde Byferie.

Så nu har han i stedet skabt sin egen arbejdsplads. For han har investeret i en food truck, som han kalder Enjoy Street Food.


Men nu gider jeg ikke opdrage på andres børn længere.

Marni Gaard


Han var klar til at rulle ud med den i marts. Men da det kræver en del tilladelser før, du må åbne en madvogn og stille den op forskellige steder, var det først sidst i maj, at han havde sin første åbningsdag. Nu er han hver uge i Ringe, Bullerup, Munkebo og Kerteminde, hvor han langer burgere og fish´n chips over disken.

Fisken til fish´n chips er kuller, der kommer fra hans hjemland. Han køber den gennem firmaet Nordfra i Faaborg.

- Når det er færøsk fisk, er det jo bare topkvalitet, fastslår han skælmsk.

Burgerne er til dem, der ikke kan lide fisk, forklarer han og fortæller, at de ikke blot kan fås med en bøf af oksekød, men også med en plantebaseret bøf til veganere og vegetarer.

Annonce

Hjælp søges

Efter blot få uger som selvstændig kan Marni Gaard konstatere, at det går godt med hans madvogn.

Det eneste, han lige nu mangler, er én ungarbejder, der kan tage med ham ud med vognen.

Hans 26-årige datter, Rosa Gaard, har hjulpet ham en del indtil nu, men da hun bor i Varde i Jylland, hvor hun er landmand, er det på sigt ikke nogen holdbar løsning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Måtte fyre medarbejder, da plejehjem fik forbud mod at handle i Brugsen: Nu tager brugsuddeler hatten af for politikerne

Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce