Annonce
Assens

Da et salg blev til en bog

Annette Dollard fra Glamsbjerg har skrevet en ny bog, "Ctrl Alt Del", som er en roman om køb og salg på nettet. Lyder måske mærkeligt, men hun har været ude for en sær oplevelse i virkeligheden, hun har bygget en historie videre på. Og det er drama. Foto: Tim Kildeborg Jensen

Annette Dollard fra Glamsbjerg har udgivet ny bog om en 15-årig pige, der uforvarende vikles ind i store vanskeligheder. Bogen er skrevet ud fra en virkelig hændelse, som dog ikke løb løbsk.

Glamsbjerg: Ord kan opstå ud af hændelser. Ud af oplevelser. Ud af tanker. Ud af køb og salg på nettet.

Annette Dollard fra Glamsbjerg har haft det sådan ved skrivningen af sin nye ungdomsroman "Ctrl Alt Del". Bogen blev til via en virkelig hændelse.

- Jeg kunne ikke få historien ude af hovedet, og jeg kunne ikke slippe det, siger 54-årige Annette Dollard efter en oplevelse, hendes datter var ude for.

Mia, hovedpersonen i "Ctrl Alt Del", skal sælge sin gamle computer på nettet. En mystisk kvinde fra Iran henvender sig og tilbyder at købe den. Og en nat bliver Mia vækket af politiet. Dramatiske ting følger for den 15-årige pige.

Mere skal ikke røbes.

Annette Dollards datter skrev sammen med den mystiske køber ad flere omgange for at få handlen - der viste sig lidt for god til at være sand - til at lande.

- Jeg har brugt de rigtige mails i bogen, vi modtog fra kvinden, fortæller Annette Dollard således.

På den måde fletter hun virkeligheden ind i siderne. Forskellen er bare, Annette Dollard afbrød handlen i virkeligheden. Det gør Mia - desværre - ikke i fiktionen i "Ctrl Alt Del" (dvs. slet-funktionen).

- Vi afbrød handlen, da vi begyndte at ane uråd. Men jeg kunne ikke lade være med at spekulere på, hvad den potentielle købers formål havde været, fortæller forfatteren.

Annette Dollard

Annette Dollard er 54 år og bor i Glamsbjerg."Ctrl Alt Del" er hendes anden ungdomsroman. Den første, "Kamilleblomst", udkom i 2009. Hun har også skrevet en digtsamling.

Foruden at skrive ernærer hun sig via sit firma, Anvardo Skincare, der producerer hudplejemidler og wellnesssæber på naturbasis.

Hun er uddannet alternativ behandler.

Hun har tidligere haft et barselsvikariat på Forlaget Egmont som forfatter af Barbie-bøger til forlagets børnebogklub.

Hun har også skrevet artikler til hjemmesiderne for to af Danmarks bedste racerkørere, Jason Watt og Casper Elgaard, da hun blandt andet interesser sig for motorsport.

Lærer anstødssten

Annette Dollard har altid været glad for at nedfælde sine ord.

Hun var i skolen en læsehest mere i løb end i gang. Elskede ordene. Som ni-årig skrev hun sin første sang, og en yndlingslærer animerede hende endnu mere til at sætte bogstaverne sammen.

- Min lærer sagde til mig, at jeg kunne prøve at sende mine noveller ind til et ugeblad. Det var en kæmpe åbenbaring for mig, fortæller Annette Dollard om det blå stempel.

- Jeg skriver flydende, passagerne er naturlige, og så kan jeg se det fra forskellige vinkler. Også ud fra en skurks side. Derfor handler min bog om menneskers skæbner, siger forfatteren, hvis hun selv skal beskrive sig selv.

Ved tilblivelsen af bogen har hun haft kontakt til PET for at høre nærmere om deres metoder, blandt andet om hvordan de ville forholde sig til en terrormistænkt.

Annonce
Odense For abonnenter

Fyresedler og nul tiltro til letbanen på konkursramt butiksplads: - Jeg har ikke råd til at vente længere

Danmark

Lørdagens coronatal: 402 indlagte med corona - og 427 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Nordfyn

Velfærdssvin er blevet meldt seks gange til kommunen på et halvt år: - Jeg oplever det som chikane

Nordfyn For abonnenter

Lene frygter, at hendes søn skal starte i skole for tidligt: - Jeg mener, han har godt af at være barn et år endnu i børnehaven

GOG

GOG klapper i om skader: Men nu skal førstepladsen sikres

Odense

En tatovering hjalp Maria til at bearbejde sorgen over sin dødfødte datter: - Lige så snart, jeg kan mærke nålen på min krop, løser det op for noget

Nordsøen skal plastres til med energiøer og vindmøller for hundredvis af milliarder: - Det er en rigtig, rigtig god forretning, lover klimaministeren

Erhverv

Gammelt Odense-firma solgt: Ny ejer har allerede ansat flere folk

Nyborg For abonnenter

Tog narko, terroriserede ekskæresten og kørte fra politiet: Mand idømt tre måneders fængsel

Efter fire mislykkede graviditeter: Nu lever Nicolai og Jannie af legetøj

Odense

- De prøver at overdøve hinanden: Naboerne har fået nok af høj musik i Odenses parker - vil tage drastiske metoder i brug

Det halter med udredning af astmapatienter: I fire år troede Janne, at hun havde astma, men medicinen hjalp aldrig

Kerteminde

Great Northern er i centrum for stort show: 800 kan være med til at hylde Dronning Margrethe

Navne For abonnenter

Ny instruktør på Nordfynspillene er en mand med mange roller: Spiller volleyball og underviser i matematik

Sport

Odense Bulldogs-kaptajn indkaldt til truppen: Skade koster dansk profil resten af VM

Annonce