Annonce
Middelfart

Da coronakrisen lukkede Mettes klinik, greb hun malerpenslen: - Det har betydet, at jeg er kommet ud på den anden side

Mette Offenbach Jørgensen har opdaget sig selv som kunstmaler under coronakrisen, hvor det er blevet til mange værker, som nu er udstillet i hendes klinik i Østergade. Foto: Mads Dalegaard
I tre en halv måned var zoneterapeut Mette Offenbach Jørgensen tvunget til at holde sin klinik lukket, mens coronaepidemiens anden bølge var i gang. Det var en krise, som hun overkom ved at male. Nu skal hun udstille sine værker på et kendt museum.

Middelfart: Tvungen nedlukning under coronaepidemien har ramt mange små erhvervsdrivende hårdt. Den lille zoneterapi-klinik Mettes Zone i Østergade i Middelfart var ingen undtagelse. I tre en halv måned var ejeren af klinikken, Mette Offenbach Jørgensen, tvunget til at holde klinikken lukket under coronaepidemiens anden bølge, og drømmen om at leve af at drive hendes egen klinik vaklede.

For at holde sig selv i gang under den tvungne nedlukning besluttede Mette Offenbach Jørgensen sig for at kaste sig over en ny aktivitet. Hun købte lærreder, pensler og maling og gav sig til at male. Selvom hun ikke havde tegnet eller malet, siden hun var barn, så viste det sig, at hun havde evner med penslen.

I dag pryder talrige malerier af især landskaber og natur i mange farver væggene i den lille klinik, der nu dublerer som udstillingsvindue for hendes værker.

Annonce

En vej ud af krisen

Før coronaen havde Mette Offenbach Jørgensen i en årrække knoklet for at gøre sin drøm til virkelighed. Efter at have stået bag disken i forskellige butikker i 28 år ville hun lave noget andet. Hun tog en uddannelse som zoneterapeut, og derefter opbyggede hun møjsommeligt en lille klinik, imens hun arbejdede deltid i en butik.

Mange af malerierne, der nu hænger i Mettes Zone, har både noget trist og noget positivt over sig. Foto: Mads Dalegaard

Efter to år, hvor hun delte sin tid imellem klinikken og et deltidsarbejde i en butik, tog hun springet og sagde jobbet op for at leve af klinikken. Kort tid efter ramte coronaepidemien. Under coronaepidemiens anden bølge var hun tvunget til at holde klinikken lukket i tre en halv måned. Det var på det tidspunkt, at hun gav sig til at male.

- Jeg skulle nok have nogle frustrationer ud af hovedet, siger Mette Offenbach Jørgensen.

Da hun startede, var det mest for at holde sig i gang, men nu står det klart, at maleriet også var en måde at bearbejde den krise, som det var at lukke klinikken.


Jeg tror, at det at jeg har malet har betydet, at jeg er kommet ud af det på den anden side uden at være psykisk påvirket af det.

Mette Offenbach Jørgensen


- Jeg tror, at det, at jeg har malet, har betydet, at jeg er kommet ud af det på den anden side uden at være psykisk påvirket af det, siger hun.

Annonce

Landskabsmalerier med mørke

Det afspejler sig i flere af billederne, at de er blevet til i en krise. Billederne portrætterer landskaber, som ofte er inspireret af naturen i Middelfart, som Mette Offenbach Jørgensen har oplevet på sine gåture i området. Fælles for mange af dem er, at der er mørke og grå dele af maleriet, men også noget lyst og farverigt.

Ifølge Mette Offenbach Jørgensen har det at male fået hende lettere igennem coronakrisen, hvor det har været hårdt at holde klinikken lukket i lang tid ad gangen. Foto: Mads Dalegaard

- Jeg står inde i mørket og kigger ud, siger Mette Offenbach Jørgensen.

Billederne afspejler dog også et optimistisk livssyn.

- Et eller andet sted har jeg hele tiden troet på, at det nok skulle komme igen, siger hun.

Krisen er nu ved at lette, og det går bedre med klinikken. Kunderne er begyndt at vende tilbage, selvom der stadig er mange, der holder sig væk af frygt for sygdommen.  Det har til gengæld medført et andet problem.


Jeg maler bedre, når jeg er i krise.

Mette Offenbach Jørgensen.


- Jeg har haft lidt af en malerblokering, siden jeg startede igen. Jeg maler bedre, når jeg er i krise, siger Mette Offenbach Jørgensen.

Annonce

Skal udstille i Hjulmandshuset

Siden Mette Offenbach Jørgensen begyndte at vise sine billeder frem, har hun fået mange positive tilkendegivelser. Hun har solgt en håndfuld malerier, og derudover skal hun snart udstille sine værker i Hjulmandshuset sammen med to andre kunstnere.

Selvom hun lige nu har succes med malerierne, så har hun ingen planer om at opgive zoneterapien. Hun drømmer derimod om at kombinere det at drive zoneterapeutisk klinik med at male. Det betyder, at kunderne fortsat kan opleve hendes kunst på væggene, når de kommer for at få behandling.

Annonce
Assens For abonnenter

Det lille dyr stoppede byggeriet på Amager Fælled: Nu har Ulrik fundet fredet vandsalamander ved nyt boligområde på Fyn

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn For abonnenter

Marcel blev slået og sparket efter bytur: Nedlukning har gjort ham mere tryg i nattelivet - Det er tid til at forebygge volden

Hvem skal passe farmor For abonnenter

Tina blev sygemeldt efter at have passet sin gamle mor: - Det vigtigste er, jeg kunne stå med god samvittighed ved begravelsen

Kultur

Radioveteraner på 73 og 85 år: Vil streame lokale nyheder og gammel musik

Erhverv

Droner bruges mere og mere til transport: Om ti år er de lige så almindelige som biler

Odense

Et pletskud i Odense: Fugleøen i det kunstige naturparadis

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Kultur

På Dagmarsminde får demente beboere kram, kærlighed og kage i stedet for medicin

Erhverv

Sagde prestigejobbet op uden at vide, hvad der skulle ske: Nu er prisbelønnet journalist årets iværksætter på Nordfyn

Danmark

Marias mor havde planlagt selvmord gennem flere år - Min verden gik fuldstændig i sort

Erhverv

Stop for nye møbler: Værsgo at sætte dig i en brugt stol

Odense For abonnenter

Pizzeria er skjult bag skraldespande, og rotter graver gange under fortovet: - Ville du selv spise her?

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Veteran i overraskende comeback: Droppede ud for at overlade pladsen til ny spidskandidat - nu stiller han alligevel op igen

Annonce